REȚETA ZILEI: Cotlete de miel în stil marocan, cu sos de mentă și pastă de susan
Publicat pe 23.05.2018 la 15:18 Actualizat pe 23.05.2018 la 15:23
Carnea de miel este o sursă importantă de calciu și conține foarte mult fier și potasiu, esențiale pentru organismul uman. Este delicioasă, ideală alături de o salată proaspătă, dar și ușor de preparat.
Carnea de miel este o sursă importantă de calciu și conține foarte mult fier și potasiu, esențiale pentru organismul uman. Este delicioasă, ideală alături de o salată proaspătă, dar și ușor de preparat.
Cotletele de miel se servesc de obicei cu sos pe bază de mentă, deoarece mielul are o carne destul de grea. Această rețetă marocană te va transforma într-un as în gastronomie.
De ce ai nevoie:
- cotlete de miel (câte bucăți dorești)
- pastă de susan
- sare
- piper
- mentă tocată
- 2-3 linguri zeamă de lime
- o căpățână de usturoi
Mod de preparare: Asezonează cotletele de miel cu sare și pier apoi pune-le timp de un 3 minute, pe o parte și pe alta, într-o tigaie încinsă. Pune cotletele într-un vas și acoperă cu folie de aluminiu, astfel carnea va deveni fragedă. Pentru sosul de mentă, pune în blender menta tocată, pasta de susan, zeama de lime și căpățăna de usturoi. Se servește cu o lingură de sos de mentă, pe fiecare cotlet. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.