REȚETA ZILEI: Găluște cu caise, cel mai delicios desert
Publicat pe 09.09.2018 la 14:30 Actualizat pe 09.09.2018 la 14:34
Atunci când ai poftă de ceva dulce și deserturile banale nu-ți mai fac poftă deloc, noi îți venim în ajutor cu o rețetă foarte ușoară și delicioasă, care te va da pe spate!
Atunci când ai poftă de ceva dulce și deserturile banale nu-ți mai fac poftă deloc, noi îți venim în ajutor cu o rețetă foarte ușoară și delicioasă, care te va da pe spate!
Dacă te-ai săturat de găluștele cu prune, este timpul să treci la un alt nivel și să încerci găluștele cu caise! Chiar dacă sezonul lor a trecut, nu te îngrijora, căci le poți găsi în orice supermarket sau le poți înlocui, cu mare succes, cu nectarinele sau piersicile delicioase, totul ține de alegerea ta.
Ingrediente:
1/2 kg cartofi
150 g făină
1 ou
1 lingură unt
8-10 caise mici ( piersici, nectarine )
Ingrediente pentru servit:
150 g pesmet
5-6 linguri zahăr
2 linguri unt
un stop esență vanilie/zahăr vanilat
Mod de preparare:
Fierbe cartofii curățați și tăiați până când se pătrund ușor cu furculița, după care presează cartofii și lasă-i să se răcească, apoi încorporează untul, oul și făina.
Amestecă până ce obții un aluat moale, nelipicios, și completează cu făină dacă mai simți nevoia. Topește untul într-o tigaie suficient de adâncă și adaugă apoi pesmetul, după care amestecă în continuu, iar după ce s-a rumenit bine pesmetul, adaugă zahărul și esența de vanilie.
Pune o cratiță umplută pe jumătate cu apă la fiert, la foc mare, cu un praf de sare. Spală bine caisele (cât mai mici) și pregătește găluștele astfel: ia o bucată de aluat cât o nucă mare, cu palmele ude, rotunjește-o, apoi aplatizeaz-o cât mai bine. Așază caisa în centrul găluștei și adu marginile aluatului peste ea, până ce e complet înconjurată.
Procedează la fel cu toate celelalte găluște cu caise, apoi lasă-le la fiert la foc mare până ce găluștele cu caise se ridică la suprafață.
Tăvălește găluștele cu caise prin amestecul de pesmet cu zahăr și lasă-le să se răcorească apoi, înainte de servire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.