REȚETA ZILEI - JOI: Coaste de porc la cuptor în crustă de miere. Incredibil de delicios!
Publicat pe 23.08.2018 la 09:10 Actualizat pe 23.08.2018 la 09:10
Dacă tot se apropie weekend-ul, ne-am gândit să îți sărim în ajutor cu o rețetă care va fi pe placul tău, dar și pe placul celor dragi! Coastele de porc la cuptor, în crustă de miere sunt soluția ideală atunci când ai poftă de o masă copioasă și suculentă!
Dacă tot se apropie weekend-ul, ne-am gândit să îți sărim în ajutor cu o rețetă care va fi pe placul tău, dar și pe placul celor dragi! Coastele de porc la cuptor, în crustă de miere sunt soluția ideală atunci când ai poftă de o masă copioasă și suculentă!
Uite de ce ai nevoie pentru a pregăti această rețetă fabuloasă!
CITEȘTE ȘI - REŢETA ZILEI: Mini plăcinte cu glazură de ciocolată
- 2 kg coaste de porc (bucată întreagă), 3 linguri de miere, 250 ml vin alb sec, 5 căței de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 3 linguri muștar , sare, piper, cimbru.
Cum se prepară
Coastele de porc se crestează pe lângă os, dar nu se despart. După ce ai terminat de crestat carnea, coastele se spală, se ung cu puțin ulei de măsline și se dau cu sare, piper și cimbru, după gust. Se crestează din loc în loc și se împănează cu usturoiul tăiat în felii. Se țin la macerat pentru 3 ore, după care se pun într-o tavă, se adaugă vinul și încă o lingură de ulei și se dau la cuptorul încins la circa 180 de grade, pentru o oră. Se stropsc din când în când cu sosul din tavă, sau cu apă.
Între timp, mierea se amestecă cu cele trei linguri de muștar, după care se aplică pe coastele din cuptor. Se mai lasă circa 30 de minute și se servesc cu salată de murături sau cu salată de sezon.
Nouă ni s-a făcut deja poftă, vouă?
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.D.