REȚETA ZILEI: Piept de pui cu nuci caju
Publicat pe 03.12.2018 la 08:43 Actualizat pe 03.12.2018 la 08:59
Cauți o rețetă simplă, dar un pic diferită de preparatele cu care te-ai obișnuit? Puiul cu nuci cajun este o mâncare de inspirație asiatică, care aduce bucătăria orientală la tine, într-un mod foarte simplu.
Cauți o rețetă simplă, dar un pic diferită de preparatele cu care te-ai obișnuit? Puiul cu nuci cajun este o mâncare de inspirație asiatică, care aduce bucătăria orientală la tine, într-un mod foarte simplu.
Ingrediente piept de pui cu nuci caju:
- 2 lingurițe amidon
- 300 g orez
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri coniac
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 100 g caju
- 4 bucăți piept pui
- 1 legătură ceapă verde
- sare
- supă de pui
Mod de preparare piept de pui cu nuci caju.
Se fierbe orezul în apă cu sare timp de 20 minute și apoi se scurge de apă;
Se amestecă amidonul cu puțină apă, sosul de soia, vinarsul,și concentratul de pasăre;
Se taie pieptul de pui în bucăți foarte mici și se pun în ulei încins cam 5 minute până se rumenesc;
Se adaugă nucile caju și se mai țin pe foc cca 5 minute;
Se adaugă amestecul de amidon peste pui, se pune sare și se mai ține 2 minute la foc mic, acoperit cu capac;
Se adaugă ceapă tăiată segmente de 3 cm și apoi se servește cu orezul fiert.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.