REȚETA ZILEI: Piept de pui cu nuci caju

+2 click pentru
galerie

Piept de pui cu nuci caju © yourhomebasedmom.com

Cauți o rețetă simplă, dar un pic diferită de preparatele cu care te-ai obișnuit? Puiul cu nuci cajun este o mâncare de inspirație asiatică, care aduce bucătăria orientală la tine, într-un mod foarte simplu.

Ingrediente piept de pui cu nuci caju:

  • 2 lingurițe amidon
  • 300 g orez
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri coniac
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 100 g caju
  • 4 bucăți piept pui
  • 1 legătură ceapă verde
  • sare
  • supă de pui

Mod de preparare piept de pui cu nuci caju.

Se fierbe orezul în apă cu sare timp de 20 minute și apoi se scurge de apă;

Se amestecă amidonul cu puțină apă, sosul de soia, vinarsul,și concentratul de pasăre;

Se taie pieptul de pui în bucăți foarte mici și se pun în ulei încins cam 5 minute până se rumenesc;

Se adaugă nucile caju și se mai țin pe foc cca 5 minute;

Se adaugă amestecul de amidon peste pui, se pune sare și se mai ține 2 minute la foc mic, acoperit cu capac;

Se adaugă ceapă tăiată segmente de 3 cm și apoi se servește cu orezul fiert.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest