REȚETA ZILEI: Plăcintă cu unt de arahide
Publicat pe 24.11.2018 la 10:16 Actualizat pe 24.11.2018 la 10:26
Toată lumea cunoaște plăcintele tradiționale, așa că, pentru astăzi, vă oferim alternativa unei delicioase plăcinte cu unt de arahide. Un desert mai modern și interesant, dar la fel de ușor de preparat!
Toată lumea cunoaște plăcintele tradiționale, așa că, pentru astăzi, vă oferim alternativa unei delicioase plăcinte cu unt de arahide. Un desert mai modern și interesant, dar la fel de ușor de preparat!
Ingrediente plăcintă cu unt de arahide:
Pentru blat
- 190 g biscuiți
- 1/4 cană zahăr
- 6 linguri unt topit
Pentru umplutură
- 225 g mascarpone
- 110 g unt de arahide, moale sau crocant
- 110 g zahăr pudră
- 1 linguriță esență vanilie
- 180 g frișcă lichidă
Pentru servire
- 70 g frișcă lichidă
- 1 lingură zahăr
- cupe de unt de arahide tăiate cubulețe
Mod de preparare plăcintă cu unt de arahide:
Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
Într-un procesor, adaugă biscuiții și zahărul până totul este fărâmițat. Adaugă untul topit și pornește procesorul încă odată până obții consistența nisipului. Apasă amestecul de fundul unei tăvi rotunde de plăcită, ridicând blatul și pe marginile vasului.
Coace timp de 8-10 minute, apoi răcește complet.
Pentru umplutură, mixează mascarpone, untul de arahide, zahărul pudră și esența de vanilie, timp de 2 minute.
Într-un alt castron, bate frișca apoi împăturește-o ușor în mixul de unt de arahide. Adaugă amestecul pe blatul răcit, acoperă cu folie de plastic și congelează timp de 2 ore.
Pentru a servi, bate frișca și lingura de zahăr, apoi întinde pe plăcintă. Decorează cu cupele de unt de arahide.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.