REŢETA ZILEI: Prăjitură cu banane şi glazură de ciocolată
Publicat pe 05.07.2018 la 17:49 Actualizat pe 05.07.2018 la 17:50
Dacă eşti un fan înrăit al clătitelor cu banane şi ciocolată noi îţi propunem o alternativă delicioasă şi anume prăjitura cu banane şi glazură de ciocolată. Acest desert este potrivit atât pentru petreceri cât şi pentru o gustare zilnică delicioasă. Acest preparat este foarte uşor de făcut şi nu necesită ingrediente costisitoare.
Dacă eşti un fan înrăit al clătitelor cu banane şi ciocolată noi îţi propunem o alternativă delicioasă: prăjitura cu banane şi glazură de ciocolată. Acest desert este potrivit atât pentru petreceri cât şi pentru o gustare zilnică. Acest preparat este foarte uşor de făcut şi nu necesită ingrediente costisitoare.
Ingrediente pentru prăjitura cu banane şi glazură de ciocolată:
- ½ ceaşcă de unt topit
- 1/3 cană de zahar brun
- ½ ceaşcă de zahăr
- 1 ½ lingurițe de vanilie
- 1 ou mare
- ½ ceaşcă de banane (1 banană medie-mare)
- 1 ceașcă de făină
Pentru glazură:
- 3-4 banane mari
- ciocolată mărunțită
- ¾ ceaşcă de unt de arahide cremos
- 1 ceaşcă frişcă
Mod de preparare pentru prăjitura cu banane şi glazură de ciocolată:
1. Preîncălziți cuptorul la 220 grade C. Ungeţi tava cu unt sau ulei.
2. Într-un castron amestecați împreună untul topit, zahărul brun şi zahărul.
3. Adăugați ouă și vanilie și amestecați doar pentru a le combina.
4. Adăugați bananele pasate și amestecați pentru a le combina, apoi adăugaţi făină. Se toarnă aluatul în tava pregătită și se coace timp de 25 de minute.
5. Lăsaţi ca aluatul să se răcească.
6. Turnaţi frişca încălzită peste ciocolata rasă şi adăugaţi untul de arahide.
7. Tăiaţi bananele în jumătăţi şi aşezaţi-le peste aluatul din tavă.
8. Se toarnă amestecul de unt de arahide şi de ciocolată peste banane și se pune în frigider timp de 15 minute pentru a se întări.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.