REŢETA ZILEI: Pui gătit "lent"
Publicat pe 10.07.2018 la 14:10 Actualizat pe 10.07.2018 la 14:22
Puiul gătit "lent" este o modalitate ușoară și sănătoasă de a face un pui de găină de tip rotiserie chiar acasă la tine. Puiul gătit în acest mod poate fi servit aşa drept fel principal sau tăiat bucăţele pentru alte reţete.
Puiul gătit "lent" este o modalitate ușoară și sănătoasă de a face un pui de găină de tip rotiserie chiar acasă la tine. Puiul gătit în acest mod poate fi servit aşa drept fel principal sau tăiat bucăţele pentru alte reţete.
Ingrediente pentru puiul gătit "lent":
- 1 pui întreg
- 1 linguriţă de praf de chili
- 3 lingurițe de ardei afumat
- 1 linguriţă praf de usturoi
- 2 linguriţe de patrunjel uscat
- 1 linguriţă de cimbru uscat
- ½ linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 1 linguriță de sare
Mod de preparare pentru puiul gătit "lent":
1. Tapetează o oală mare cu ulei de gătit.
2. Îndepărtaţi capul şi organele puiului, apoi spălaţi-l bine.
3. Într-un castron mic, amestecați împreună toate condimentele, apoi presăraţi amestecul obţinut pe tot puiul.
4. Puneţi puiul pe foc şi acoperiţi oala cu un capac. Se gătește la un nivel scăzut timp de 7-7,5 ore sau la o temperatură mare timp de 4-4,5 ore până când puiul este gătit și atinge o temperatură internă de 73 de grae Celsius.
CITEŞTE ŞI REŢETA ZILEI: Plăcintă cu piersici şi frişcă
5. Scoateţi puiul din oală cu grijă pentru că este foarte fraged şi se va rupe uşor.
6. Serviți puiul după cum doriți.
7. Dacă doriţi ca puiul să aibă o crustă crocantă , băgaţi-l la cuptor pentru 3-5 minute.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.