REŢETA ZILEI: Pui paprika cu legume gătit la cuptor, pentru o cină rapidă şi delicioasă

Pui paprika cu legume la cuptor © themediterraneandish.com

O nouă săptămână a început, iar minutele pe care le poţi petrece în bucătărie, sunt din nou numărate. Dacă vrei să pregăteşti o cină rapidă, într-un singur recipient, care se scuteşte de mormanul de vase de spălat, ai nevoie doar de 20 de minute pentru a pregăti puiul paprika, apoi poţi să-l bagi în cuptor şi să te ocupi de temele copiilor!

Ingrediente pui paprika cu legume la cuptor:

  • 8 pulpe inferioare de pui
  • 2 linguri mustar Dijon 
  • zeama unei lamai
  • 2 lingurite paprika
  • 4 linguri ulei de masline 
  • 1 kg cartofi albi mici 
  • 1 ceapa rosie 
  • 6 catei de usturoi 
  • 500 g rosii cherry 
  • masline negre cimbru 
  • 3 linguri patrunjel 
  • sare
  • piper

Mod de preparare pui paprika cu legume la cuptor:  

Combină muştarul cu sosul de lamaie, paprika, 2 linguri de ulei, sare si piper, apoi pune pulpele spălate şi curatate în marinada şi dă-le la frigider. Spală bine şi taie cartofii în jumătăţi şi ceapa roşie în 8-10 bucati, apoi zdrobeşte usturoiul în coajă cu latul cuţitului. Într-o tavă termorezistentă  pune cartofii, usturoiul, ceapă, sare şi piper şi celelalte 2 linguri de ulei. Amestecă, presară cimbrul printre legume strecoară şi pulpele de pui, iar marinada în care a stat puiul toarn-o peste toate ingredientele. Dă tava la cuptorul preîncalzit la 200 de grade pentru 35 de minute. Adaugă apoi şi rosiile cherry şi o mana de masline negre, şi mai dă tava la cuptor pentru alte 25-30 de minute, până când carnea e rumenă şi patrunsă, iar legumele sunt fragede. Serveşte puiul paprika cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra. Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro