REŢETA ZILEI: Rulouri cu gem de afine
Publicat pe 06.07.2018 la 08:37 Actualizat pe 06.07.2018 la 08:37
Ce ai spune să îți începi ziua cu un desert delicios? Noi avem propunerea perfectă și anume, rulouri cu gem de afine. Cu toate că dulciurile îngrașă, trebuie să privim și partea plină a paharului, afinele ne mențin energici pe timpul zilei şi sunt pline de vitamine.
Ce ai spune să îți începi ziua cu un desert delicios? Noi avem propunerea perfectă și anume, rulouri cu gem de afine. Cu toate că dulciurile îngrașă, trebuie să privim și partea plină a paharului, afinele ne mențin energici pe timpul zilei şi sunt pline de vitamine.
Ingrediente pentru Rulouri cu gem de afine:
- 10 felii de pâine albă
- 1/3 ceaşcă de gem afine
- 1 cană de afine proaspete
- 2 ouă
- 1/4 cană lapte
- 1 lingură de făină
- 1/4 linguriță de praf de copt
- 1-2 linguri unt topit
- 1/3 cană de zahăr
- 1 linguriţă de scorţişoară
Mod de preparare pentru Rulouri cu gem de afine:
1. Preîncălziţi cuptorul la 220 grade C şi tapetaţi tava cu hârtie de copt.
2. Într-un blender combinați ouăle, laptele, făina și praful de copt și benduiţi totul timp de 15 secunde la viteză redusă, apoi turnaţi compoziţia într-un castron și se lasă deoparte.
3. Într-un castron mic combinați zahărul și scorțișoara.
4. Îndepărtați capetele tari ale pâinii astfel încât să obțineți pătrate făcute numai din părțile moi.
5. Întindeţi pâinea cu făcăleţul.
6. Ungeţi fiecare felie de pâine cu gem de afine şi apoi presăraţi şi câteva afine proaspete.
7. Rulați fiecare felie de pâine.
8. Înmuiați fiecare rulou în amestecul obţinut mai sus din ou, lapte şi făină.
9. Puneţi rulourile în tavă la cuptor pentru 9 minute, apoi le scoateţi. Ungeţi-le cu untul topit ş mai lăsaţile încă 9-12 minte la cuptor.
10. După ce scoateți rulourile de la cuptor, tăvăliți-le prin amestecul de zahăr și scorțișoară.
11. Serviţi-le calde.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.