REȚETE de mic dejun: Clătite „crepes”, care merg cu orice
Publicat pe 19.02.2019 la 08:32 Actualizat pe 19.02.2019 la 08:52
Suntem mulți cei care iubim clătitele, pe care căutăm să le combinăm în fel și chip. Însă, versiunea occidentală a acestora, celebrele „crepe”, sunt o specie cu totul specială. De aceea, venim cu rețeta care să vă ajute să le preparați și voi, acasă.
Suntem mulți cei care iubim clătitele, pe care căutăm să le combinăm în fel și chip. Însă, versiunea occidentală a acestora, celebrele „crepe”, sunt o specie cu totul specială. De aceea, venim cu rețeta care să vă ajute să le preparați și voi, acasă.
Ingrediente clătite tip „crepe”:
- 2 ouă
- 1 ceașcă lapte
- 1 ceașcă făină
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 linguriță zahăr
- un vârf de sare
Mod de preparare clătite tip „crepe”:
Într-un blender, combină ouăla, laptele, făina, uleiul, zahărul și sarea, până obții un amested neted.
Adaugă puțin ulei sau unt într-o tigaie, întinzând pe toată suprafața, și pune pe foc mediu.
Toarnă 2 linguri de aluat în tigaie, pe care trebuie să o rotești până acoperi toată suprafața și creezi o clătită rotundă. Gătește până apar bule pe suprafața clătitei, apoi întoarce pe partea cealaltă timp de aproximativ 1 minut.
Le poți servi cu: căpșuni sau gem, cremă de brânză sau frișcă, zahăr cu scorțișoară, piersici, zmeură, afine, cremă de ciocolată și banane, mascarpone, unt de arahide.
Pentru cei care preferă clătite sărate: ciuperci rumenite, șuncă, brânză cheddar sau brie, legume cubulețe, roșii cubulețe, pui și salată Caesar, brânză mozzarella cu busuioc și roșii, spanac cu bacon și ouă, măsline.
A.P.