REȚETE de mic dejun: Clătite „crepes”, care merg cu orice
Publicat pe 19.02.2019 la 08:32 Actualizat pe 19.02.2019 la 08:52
Suntem mulți cei care iubim clătitele, pe care căutăm să le combinăm în fel și chip. Însă, versiunea occidentală a acestora, celebrele „crepe”, sunt o specie cu totul specială. De aceea, venim cu rețeta care să vă ajute să le preparați și voi, acasă.

REȚETE de mic dejun: Clătite „crepes”, care merg cu orice
spendwithpennies.com
Suntem mulți cei care iubim clătitele, pe care căutăm să le combinăm în fel și chip. Însă, versiunea occidentală a acestora, celebrele „crepe”, sunt o specie cu totul specială. De aceea, venim cu rețeta care să vă ajute să le preparați și voi, acasă.
Ingrediente clătite tip „crepe”:
- 2 ouă
- 1 ceașcă lapte
- 1 ceașcă făină
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 linguriță zahăr
- un vârf de sare
Mod de preparare clătite tip „crepe”:
Într-un blender, combină ouăla, laptele, făina, uleiul, zahărul și sarea, până obții un amested neted.
Adaugă puțin ulei sau unt într-o tigaie, întinzând pe toată suprafața, și pune pe foc mediu.
Toarnă 2 linguri de aluat în tigaie, pe care trebuie să o rotești până acoperi toată suprafața și creezi o clătită rotundă. Gătește până apar bule pe suprafața clătitei, apoi întoarce pe partea cealaltă timp de aproximativ 1 minut.
Le poți servi cu: căpșuni sau gem, cremă de brânză sau frișcă, zahăr cu scorțișoară, piersici, zmeură, afine, cremă de ciocolată și banane, mascarpone, unt de arahide.
Pentru cei care preferă clătite sărate: ciuperci rumenite, șuncă, brânză cheddar sau brie, legume cubulețe, roșii cubulețe, pui și salată Caesar, brânză mozzarella cu busuioc și roșii, spanac cu bacon și ouă, măsline.
A.P.