REȚETE cu fructe de mare: Frigărui de creveți cu lămâie și usturoi
Publicat pe 06.07.2019 la 16:54 Actualizat pe 06.07.2019 la 17:17
Iubitori de creveți, adunați-vă. Această rețetă este perfectă pentru un grătar - sau pentru orice altă locație sau timp al anului. Frigărui delicioase cu lămâie și usturoi, pe care le poți prepara imediat!
Iubitori de creveți, adunați-vă. Această rețetă este perfectă pentru un grătar - sau pentru orice altă locație sau timp al anului. Frigărui delicioase cu lămâie și usturoi, pe care le poți prepara imediat!
Ingrediente:
- 700 g creveții medii, curățați și decorticați
- 4 lămâi, tăiate felii și în jumătate
- sare și piper
- 1/4 ceașcă unt nesărat, topit
- 1/4 ceașcă zeamă de lămâie
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1/2 linguriță oregano uscat
- 1/2 linguriță cimbru uscat
- 1/2 linguriță busuioc uscat
- 2 linguri pătrunjel proaspăt, mărunțit
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 220 g Celsius.
Pune creveții și lămâile pe bețe de kebap. Pune frigăruile pe o tigaie tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor până creveții se fac roz, cam 5-7 minute.
Topește untul într-o cratiță, la foc mediu. Amestecă sucul de lămâie, usturoiul și condimentele uscate, până totul se topește. Pune sare și piper după gust.
Unge frigăruile cu sosul de unt și decorează cu pătrunjel.
A.P.