REȚETE cu fructe de mare: Risotto cu creveți picanți
Publicat pe 05.03.2019 la 08:17 Actualizat pe 05.03.2019 la 08:49
Iubitorilor de fructe de mare, atenție! Această rețetă vă va face să vă lingeți pe degete. Risotto, un clasic italienesc, împreună cu creveți picanți.
Iubitorilor de fructe de mare, atenție! Această rețetă vă va face să vă lingeți pe degete. Risotto, un clasic italienesc, împreună cu creveți picanți.
Ingrediente risotto cu creveți picanți:
- 12 creveți de mărime medie, curățați și decorticați
- 1/4 ceașcă ulei de măsline
- 1 linguriță fulgi de ardei roșu
- sare și piper
- 1/2 ceapă albă, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi
- 1/2 ceașcă orez
- 1/3 ceașcă vin alb
- 2 cești zeamă de supă de pui
- 1/3 ceașcă parmezan
- 2 linguri smântână de gătit
- pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare risotto cu creveți picanți:
Acoperă creveții într-un castron mare, cu două linguri de ulei de măsline, fulgii de ardei și puțină sare și piper. Pune deoparte.
Pune o cratiță mică pe foc mediu. Toarnă zeama de supă, dă în clocot, apoi reduce căldura în timp ce faci risotto-ul.
Încălzește o tigaie la foc mediu. Adaugă două linguri ulei de măsline și acoperă toată suprafața. Adaugă ceapa tocată și sarea. Lasă ceapa la gătit timp de 2-3 minute.
Adaugă usturoiul tocat și amestecă bine cu ceapa. Adaugă orezul și rumenește-l timp de 2-3 minute.
Toarnă vinul alb. Când bulbucește, amestecă până orezul îl absoarbe. Adaugă încet încet zeama de supă.
Într-o tigaie, aranjează creveții înăuntru și gătește-i 3-4 minute.
După ce textura de la risotto s-a schimbat complet, după vreo 25-30 de minute. Rade parmezan și amestecă. Adaugă smântâna pentru a combina total.
A.P.