REŢETE cu fructe de mare: Salată de calamar
Publicat pe 16.02.2019 la 13:10 Actualizat pe 16.02.2019 la 13:13
Salata de calamar este una dintre cele mai populare în Portugalia. Dacă eşti un fan al fructelor de mare, trebuie neaparat să o încerci şi îi vei înţelegi pe portughezi! Nu e foarte dificil de pregătit, trebuie doar să ai răbdare. La final, vei vedea că totul s-a meritat!
Salata de calamar este una dintre cele mai populare în Portugalia. Dacă eşti un fan al fructelor de mare, trebuie neaparat să o încerci şi îi vei înţelegi pe portughezi! Nu e foarte dificil de pregătit, trebuie doar să ai răbdare. La final, vei vedea că totul s-a meritat!
Ingrediente salată de calamar:
- 1 kg de tentacule de calamar
- 1 ceapă jumătate
- 3 căței de usturoi
- 3 foi de dafin
- ½ de ardel roșu
- o mână de legume din oțet (castravete, morcov, conopidă)
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei de măsline
- oțet
- sare
- piper
Mod de preparare salată de calamar:
Spălăm bine tentaculele și le punem în vas, împreună cu ceapă tăiată grosier, 3 căței de usturoi, foile de dafin, puțină sare, piper și 3-4 linguri de ulei de măsline. Setăm programul high pentru 3 ore.
Cu o oră înainte că tentaculele să fie gata, tocăm mărunt restul de ceapă, ardeiul, legumele din oțet și pătrunjelul și le amestecăm cu puțină sare, piper, ulei de măsline și oțet. Scoatem tentaculele pe o farfurie și lăsăm să se răcorească, apoi le tăiem în bucăți potrivite și le amestecăm bine cu restul ingredientelor.
Lăsăm salată la frigider pentru cel puțin o ora pentru că gusturile să se întrepătrundă, apoi... poftă bună!
A.O.