REȚETE cu fructe de mare: Scoici aburite, în bere
Publicat pe 28.06.2019 la 10:27 Actualizat pe 28.06.2019 la 11:25
Cine ar fi crezut că berea merge așa de bine în combinație cu scoicile? Pentru toți iubitorii de fructe de mare, atenție: această rețetă vă va da pe spate!
Cine ar fi crezut că berea merge așa de bine în combinație cu scoicile? Pentru toți iubitorii de fructe de mare, atenție: această rețetă vă va da pe spate!
Ingrediente:
- 900 g scoici Manila sau scoici vongole
- 2 linguri unt nesărat, topit
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 200 ml bere
- piper negru
- 3 felii lămâie
- 1 lingură pătrunjel mărunțit
Mod de preparare:
Curăță scoicile bine, cu apă rece. Scurge și pune deoparte. Într-o tigaie, pune untul și usturoiul, pe care îl gătești până se face maroniu. Adaugă scoicile, amestecă de câteva ori, apoi adaugă berea. Adaugă piperul, lămâia și pătrunjelul. Combină bine.
Acoperă tigaia și lasă la aburit 2-3 minute sau până se deschid toate scoicile.
A.P.