REȚETE cu pește: Halibut la tigaie, cu sos de capere și lămâie
Publicat pe 25.07.2019 la 09:07 Actualizat pe 25.07.2019 la 09:46
Pentru împătimiții meselor ce conțin pește, aceasta este rețeta pe care trebuie să o încerci. Halibut fraged, cu un sos inedit, perfect pentru o cină memorabilă.
Pentru împătimiții meselor ce conțin pește, aceasta este rețeta pe care trebuie să o încerci. Halibut fraged, cu un sos inedit, perfect pentru o cină memorabilă.
Ingrediente:
- 450 g halibut proaspăt, curățat și tăiat în porțiuni egal
- 4 linguri unt
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriță sare kosher
- piper negru
- 3-4 felii lămâie
- 2 lingurițe usturoi proaspăt, tocat mărunt
- 1/4 ceașcă vin alb
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguri capere
- 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Aruncă puțină sare pe deasupra peștelui.
Într-o tigaie, pune 2 linguri de unt și uleiul de măslime. Așteaptă până se face amestecul puțin maroniu, apoi adaugă peștele. Gătește 5 minute, apoi întoarce pe cealaltă parte. Adaugă feliile de lămâie și gătește 3-5 minute. Scoate din tigaie și lasă deoparte.
Mai lasă doar 2 linguri de grăsime în tigaie, apoi adaugă usturoiul și gătește 1 minut. Adaugă vinul și gătește până la evaporare. Adaugă sucul de lămâie, caperele și pătrunjelul. Gătește 1 minut, apoi amestecă restul de unt pentru a face sosul.
Pune peștele înapoi în tigaie, apoi gătește încă 30 de secunde.
A.P.