REȚETE cu pește: Halibut la tigaie, cu sos de capere și lămâie

+3 click pentru
galerie

Halibut la tigaie, cu sos de capere și lămâie © afamilyfeast.com

Pentru împătimiții meselor ce conțin pește, aceasta este rețeta pe care trebuie să o încerci. Halibut fraged, cu un sos inedit, perfect pentru o cină memorabilă.

Ingrediente:

  • 450 g halibut proaspăt, curățat și tăiat în porțiuni egal
  • 4 linguri unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare kosher
  • piper negru
  • 3-4 felii lămâie
  • 2 lingurițe usturoi proaspăt, tocat mărunt
  • 1/4 ceașcă vin alb
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri capere
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare:

Aruncă puțină sare pe deasupra peștelui.

Într-o tigaie, pune 2 linguri de unt și uleiul de măslime. Așteaptă până se face amestecul puțin maroniu, apoi adaugă peștele. Gătește 5 minute, apoi întoarce pe cealaltă parte. Adaugă feliile de lămâie și gătește 3-5 minute. Scoate din tigaie și lasă deoparte.

Mai lasă doar 2 linguri de grăsime în tigaie, apoi adaugă usturoiul și gătește 1 minut. Adaugă vinul și gătește până la evaporare. Adaugă sucul de lămâie, caperele și pătrunjelul. Gătește 1 minut, apoi amestecă restul de unt pentru a face sosul.

Pune peștele înapoi în tigaie, apoi gătește încă 30 de secunde.

A.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro