REȚETE cu pește: Halibut la tigaie, cu sos de capere și lămâie

+3 click pentru
galerie

Halibut la tigaie, cu sos de capere și lămâie © afamilyfeast.com

Pentru împătimiții meselor ce conțin pește, aceasta este rețeta pe care trebuie să o încerci. Halibut fraged, cu un sos inedit, perfect pentru o cină memorabilă.

Ingrediente:

  • 450 g halibut proaspăt, curățat și tăiat în porțiuni egal
  • 4 linguri unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 linguriță sare kosher
  • piper negru
  • 3-4 felii lămâie
  • 2 lingurițe usturoi proaspăt, tocat mărunt
  • 1/4 ceașcă vin alb
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2 linguri capere
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat

Mod de preparare:

Aruncă puțină sare pe deasupra peștelui.

Într-o tigaie, pune 2 linguri de unt și uleiul de măslime. Așteaptă până se face amestecul puțin maroniu, apoi adaugă peștele. Gătește 5 minute, apoi întoarce pe cealaltă parte. Adaugă feliile de lămâie și gătește 3-5 minute. Scoate din tigaie și lasă deoparte.

Mai lasă doar 2 linguri de grăsime în tigaie, apoi adaugă usturoiul și gătește 1 minut. Adaugă vinul și gătește până la evaporare. Adaugă sucul de lămâie, caperele și pătrunjelul. Gătește 1 minut, apoi amestecă restul de unt pentru a face sosul.

Pune peștele înapoi în tigaie, apoi gătește încă 30 de secunde.

A.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest