REȚETE de cină: Cotlete de porc, cu miere și usturoi

Cotlete de porc, cu miere și usturoi © rasamalaysia.com

Ai rămas fără idei când vine vorba de cină? Nu dispera! Este o rețetă simplă, dar care te rezolvă imediat. 

Ingrediente:

  • 3 bucăți de cotlet de porc, fără os
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei vegetal
  • 2 linguri unt nesărat, topit
  • 3 căței de usturoi, mărunțit
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt

Pentru sos:

  • 2 1/2 linguri miere
  • 2 linguri apă caldă
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 linguriță oțet de cidru de mere
  • 3 vârfuri de fulgi ardei

Mod de preparare:

Condimentează cotletele cu sare și piper, apoi amestecă bine toate ingredientele pentru sosul de miere. 

Încălzește o tigaie la foc mare, adaugă uleiul și 1 lingură de unt. Gătește cotletele, timp de 3-4 minute, pe fiecare parte. Împinge cotletele într-o parte a tigăii, apoi gătește usturoiul timp de 10 secunde. Adaugă sosul și gătește până se reduce. Acoperă cotletele cu sosul.

Oprește focul, finisează cu pătrunjel și servește cald.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro