REȚETE de cină: Cotlete de porc, cu miere și usturoi
Publicat pe 14.04.2019 la 17:43 Actualizat pe 14.04.2019 la 17:49
Ai rămas fără idei când vine vorba de cină? Nu dispera! Este o rețetă simplă, dar care te rezolvă imediat.
Ai rămas fără idei când vine vorba de cină? Nu dispera! Este o rețetă simplă, dar care te rezolvă imediat.
Ingrediente:
- 3 bucăți de cotlet de porc, fără os
- sare
- piper
- 1 lingură ulei vegetal
- 2 linguri unt nesărat, topit
- 3 căței de usturoi, mărunțit
- 1 lingură pătrunjel proaspăt
Pentru sos:
- 2 1/2 linguri miere
- 2 linguri apă caldă
- 1/4 linguriță sare
- 1/2 linguriță oțet de cidru de mere
- 3 vârfuri de fulgi ardei
Mod de preparare:
Condimentează cotletele cu sare și piper, apoi amestecă bine toate ingredientele pentru sosul de miere.
Încălzește o tigaie la foc mare, adaugă uleiul și 1 lingură de unt. Gătește cotletele, timp de 3-4 minute, pe fiecare parte. Împinge cotletele într-o parte a tigăii, apoi gătește usturoiul timp de 10 secunde. Adaugă sosul și gătește până se reduce. Acoperă cotletele cu sosul.
Oprește focul, finisează cu pătrunjel și servește cald.
A.P.