REȚETE de cină: Pește dulce-picant cu citrice salsa
Publicat pe 09.04.2019 la 08:30 Actualizat pe 09.04.2019 la 08:35
În perioada postului, atunci când reușești să primești dezlegare la pește, încearcă această rețetă interesantă, care va aduce numeroase gusturi la tine în farfurie.
În perioada postului, atunci când reușești să primești dezlegare la pește, încearcă această rețetă interesantă, care va aduce numeroase gusturi la tine în farfurie.
Pentru această rețetă, poți folosi file de somon, tilapia, cod sau plătică.
Ingrediente pește dulce-picant cu citrice salsa:
- 1 linguriță paprika
- 1 linguriță pudră de ceapă
- 1 linguriță pudră de usturoi
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță cimbru uscat
- 1/4 linguriță piper negru
- 1/4 linguriță boia
- 1 linguriță zahăr brun
- 110 g file de pește
- 2 lingurițe ulei de porumb
- 1 ceașcă felii de portocală sau grepfruit
- 1/3 ceașcă ceapă verde tocată
- 1/4 ceașcă ardei roșu tocat
- 1/4 coriandru proaspăt tocat
- 1 ardei iute, fără semințe și tocat mărunt
Mod de preparare pește dulce-picant cu citrice salsa:
Încălzește cuptorul la 190 g Celsius. Într-un castron, combină paprika, pudra de ceapă, de usturoi, sarea, cimbrul, piperul, boia și zahărul brun.
Acoperă fileurile de pește cu ulei de porumb și „stropește” cu amestecul de condimente. Bune într-un vas bun de cuptor, adânc.
Coace timp de 10-12 minute. În timpul în care se gătește peștele, prepară salsa. Combină citricele, ceapa verde, ardeiul roșu, coriandru și ardeiul iute. Servește amestecul de salsa deasupra sau lângă pește.
A.P.