REȚETE de cină: Tăiței asiatici, cu pui și legume. Gata în 15 minute
Publicat pe 03.04.2019 la 09:05 Actualizat pe 03.04.2019 la 09:29
Pentru astăzi, recomandăm o rețetă delicioasă, care va aduce cele mai încântătoare arome asiatice chiar în farfuria ta. Este un preparat simplu și rapid, de care nu te vei sătura.
Pentru astăzi, recomandăm o rețetă delicioasă, care va aduce cele mai încântătoare arome asiatice chiar în farfuria ta. Este un preparat simplu și rapid, de care nu te vei sătura.
Ingrediente tăiței asiatici cu pui și legume:
- 300 g piept de pui, lăsat puțin la marinat în sos de soia
- 1 morcov mare
- 2 ardei capia
- 1 ceapă medie
- 4 căței de usturoi
- 1 ou
- 1 pachet tăiței vermicelli de orez
- 4 linguri sos de soia
- 1 lingură sos teriyaki
- 1/2 lingură sos de scoici (oyster sauce)
- 1 lingură oțet de orez (sau 1/2 lingură oțet normal)
- fulgi de chili
Mod de preparare tăiței asiatici cu pui și legume:
Se pune apă la fiert cu puțină sare. Când apa dă în clocot, se oprește focul și se pun tăițeii, pe care îi lași la infuzat vreo 3 minute.
Legumele se taie în „bastonașe” subțiri (julienne). Se pune o lingură de ulei într-un wok, apoi se pune puiul cu puțini fulgi de chili. Când puiul e bine rumenit, se dă deoparte.
Se pune încă o lingură de ulei, apoi se pun ceapa și usturoiul. După 1 minut, se adaugă și restul legumelor și totul se gătește până legumele se înmoaie.
Se oprește focul, apoi se adaugă tăițeii și puiul. Se adaugă condimentele în ordinea: sos de soia, teriyaki, sos de scoici și oțet de orez. Se amestecă bine și se adaugă sare și piper, dacă dorești, după gust.
A.P.