Rețete de cocktail pentru masa de Crăciun. Băuturile cu care îți vei surprinde musafirii
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 25.12.2023 la 08:00
Actualizat pe 23.12.2023 la 22:55
Cocktail-urile nu pot să lipsească de pe masa de Crăciun. Ele au un gust delicios și pot satisface gusturile oricărui pretențios.
- Rețete de cocktail pentru masa de Crăciun
- Băuturile cu care îți vei surprinde musafirii
Pe lângă preparatele de Crăciun, nu putem uita nici de băuturi. Ele completează mesele și au un gust deosebit. Pentru a-i surprinde pe invitați, poți apela la rețetele delicioase de mai jos.
Christmas shot – roșu, verde și alb
Ingrediente
- 10 ml sirop grenadine
- 20 ml lichior de mentă
- 10 ml lapte de cocos
Ai nevoie de pahare mici de shot-uri și o linguriță. Băuturile se toarnă încet pe linguriță pentru a nu se amesteca. Prima dată se pune siropul roșu de Grenadine, apoi lichiorul de mentă și laptele de cocos având grijă să nu se amestece.
Wild red wine
Ingrediente
- 80 ml vin roșu
- 20 ml Cherry Brandy
- 20 ml piure fructe de pădure/ sirop de fructe de pădure
- ½ lămâie
Se desface vinul roși și se lasă la temperatura camerei aproximativ o oră. Pregătește un piure din fructe de pădure care se trece prin sită, să fie cât mai fin, apoi se stoarce o jumătate de lămâie. Ingrediente se amestecă împreună și apoi se adaugă în pahare pentru a servi băutura.
Eggnog – lichiorul de ouă
Ingrediente
- 200 ml de lapte
- 2 gălbenușuri
- 80 ml coniac
- 2 linguri zahăr
- esență de vanilie
- scorțișoară pentru decor
- nucșoară pudră
Prima dată se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se bat cu zahărul, apoi se adaugă coniacul, laptele și esența de vanilie. Ingredientele se adaugă în blender. Amestecul obținut se pune într-o oală la foc mic și se mestecă continuu. Se oprește înainte să dea în clocot. În pahare se va pune caldă și aromată. Pentru ornat se folosește nucșoară și scorțișoară.
Cocktail Mimoza cu vin spumant
Ingrediente
- 1 lime, tăiat pe jumătate
- 2 linguri de zahăr
- 1 cană de suc de merișoare
- 1 sticlă de vin spumant
- 12 merișoare proaspete
- 6 crenguțe de rozmarin proaspăt
Vei avea nevoie de șase pahare de cocktail cărora le vei unge marginea cu lime, apoi le pui în gura în jos în zahăr. Se împarte vinul spumant în pahare, se adaugă sucul de merișoare și se adaugă încă două merișoare în fiecare băutură. Decorează cu crenguțele de rozmarin pentru un efect de sărbătoare.
Cosmopolitan de Crăciun
Ingrediente
- 1 lime tăiat pe jumătate
- zahăr alb
- 1 pahar de vodcă
- 1 ½ pahar de suc de merișoare
- ¼ pahar de triplu sec
- ¼ pahar de zeamă de limetă
- ½ cană de merișoare proaspete
Ai nevoie de patru pahare pentru cocktail. Prima dată vei unge marginea lor cu zeama de lime pentru încă un strop de savoare, apoi se pun paharele întoarse în zahăr pentru a se lipi. Se pune vodca, sucul de merișoare, triplu sec și zeama de lime într-un shaker și amestecă bine. La final se adaugă și gheața. Împarte băutura în pahare și poți adaugă merișoare pentru decor.
Mojito de sărbătoare
Ingrediente
- • zeama de la un lime
- • 8 frunze de mentă
- • 1 lingură de zahăr
- • 2 linguri de rom alb
- • 1 lingură de rom cu aromă de cocos
- • ¼ cană de lapte de cocos
- • apă minerală
- • sâmburi de rodie pentru decor
Ingredientele sunt pentru un singur cocktail. Într-un pahar se amestecă zeama de la un lime, zahărul și frunzele de mentă, apoi se pisează bine cu o linguriță. Se adaugă gheață până la jumătatea paharului. Într-un blender se amestecă romul alb, de cocos și laptele de cocos, apoi se adaugă ingredientele din pahar. Când băutura s-a omogenizat, se oprește blenderul și se toarnă în pahar. Se completează cu apă minerală și se poate decora cu sâmburi de rodie.