REȚETE de desert: Baklava delicioasă și însiropată
Publicat pe 12.05.2019 la 10:22 Actualizat pe 12.05.2019 la 10:38
Sunt foarte mulți iubitori de baklava în lume. Însă, sunt mulți și cei care consideră că este cam greu de făcut... ceea ce nu este deloc adevărat! Dovada este această rețetă, care garantează rezultate de senzație.
Sunt foarte mulți iubitori de baklava în lume. Însă, sunt mulți și cei care consideră că este cam greu de făcut... ceea ce nu este deloc adevărat! Dovada este această rețetă, care garantează rezultate de senzație.
Ingrediente:
Pentru baklava
- 450 g nuci
- 1.5 linguriță scorțișoasă măcinată
- 1/4 linguriță nucșoară măcinată
- 1/4 linguriță sare
- 450 g aluat dezghețat
- 1 ceașcă unt, topit
Pentru sirop
- 1 ceașcă apă
- 1 ceașcă zahăr
- 1 ceașcă miere de bună calitate
- 1 băț scorțișoară
- 1 fâșie coajă de portocală
- 1 fâșie coajă lămâie
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 170 g Celsius. Pune într-un blender nucile, scorțișoara, nucșoara și sarea. Pentru a ansambla baklavaua, plasează 8 straturi de blat unul câte unul, pe fundul unei tăvi de copt. Unge cu puțin unt. Întinde 1/5 din mixul de nuci pe deasupra. Adaugă încă 5 straturi, unge cu unt, apoi adaugă alt strat. Continuă cu secvența 8, 5, 5, 5, 5, 8, cu mix de nuci între.
Coace baklavaua timp de 50 de minute. Între timp, fierbe toate ingredientele pentru sirop, apoi lasă să fiarbă la foc mic, timp de 5 minute. Scoate cojile și bățul de scorțișoară, apoi toarnă siropul peste baklava.
A.P.