REȚETE de desert: Baklava delicioasă și însiropată

Baklava delicioasă și însiropată © fifteenspatulas.com

Sunt foarte mulți iubitori de baklava în lume. Însă, sunt mulți și cei care consideră că este cam greu de făcut... ceea ce nu este deloc adevărat! Dovada este această rețetă, care garantează rezultate de senzație.

Ingrediente:

Pentru baklava

  • 450 g nuci
  • 1.5 linguriță scorțișoasă măcinată
  • 1/4 linguriță nucșoară măcinată
  • 1/4 linguriță sare
  • 450 g aluat dezghețat
  • 1 ceașcă unt, topit

Pentru sirop

  • 1 ceașcă apă
  • 1 ceașcă zahăr
  • 1 ceașcă miere de bună calitate
  • 1 băț scorțișoară
  • 1 fâșie coajă de portocală
  • 1 fâșie coajă lămâie

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 170 g Celsius. Pune într-un blender nucile, scorțișoara, nucșoara și sarea. Pentru a ansambla baklavaua, plasează 8 straturi de blat unul câte unul, pe fundul unei tăvi de copt. Unge cu puțin unt. Întinde 1/5 din mixul de nuci pe deasupra. Adaugă încă 5 straturi, unge cu unt, apoi adaugă alt strat. Continuă cu secvența 8, 5, 5, 5, 5, 8, cu mix de nuci între.

Coace baklavaua timp de 50 de minute. Între timp, fierbe toate ingredientele pentru sirop, apoi lasă să fiarbă la foc mic, timp de 5 minute. Scoate cojile și bățul de scorțișoară, apoi toarnă siropul peste baklava.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro