REȚETE de desert: Cheesecake cu caramel și zmeură
Publicat pe 23.06.2019 la 15:10 Actualizat pe 23.06.2019 la 15:47
Un tip de cheesecake mai diferit, cremos și bogat în aromă, acest desert este răsfățul ideal al verii. Încearcă-l și tu!
Un tip de cheesecake mai diferit, cremos și bogat în aromă, acest desert este răsfățul ideal al verii. Încearcă-l și tu!
Ingrediente pentru blat:
- 140 g făină
- 8 linguri unt nesărat, cuburi
- 50 g zahăr
- coaja de la 1 lămâie
- un vârf de sare
- 1 gălbenuș
- 1/2 linguriță esență de vanilie
Ingrediente pentru umplutură:
- 450 g cremă de brânză, la temperatura camerei
- 100 g zahăr
- 60 g smântână, la temperatura camerei
- 1 linguriță esență de vanilie
- 2 ouă, la temperatura camerei
- 2 gălbenușuri, la temperatura camerei
- 1 lingură făină
Ingrediente pentru topping:
- sos de caramel
- 470 g zmeură
- 1 lingură suc de lămâie
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 200 de grade și acoperă o tavă pătrată cu hârtie de copt.
Într-un castron mediu, amestecă ingredientele pentru crustă, folosind degetele. Toarnă în tavă, apăsând bine pe fund, apoi coace 20-25 de minute.
Într-un alt castron, bate cu un mixer brânza, zahărul, smântâna și vanilia. Adaugă apoi ouăle și gălbenușurile, câte unul deodată. Adaugă făina.
Toarnă umplutra peste blatul copt, apoi pune tava într-o tavă mai mare. Toarnă apă clocotită oână ajunge pe la jumătatea tăvii pătrate. Dă la cuptor, scade temperatura la 125 de grade și coace 30-35 de minute.
Scoate prăjitura din cuptor, dar mai las-o în baie de apa până se răcește. Dă la frigider timp de 4 ore, cel puțin.
Într-o cratiță, toarnă zmeura cu sucul de lămâie și zahărul, apoi gătește timp de 5 minute. Toarnă caramelul, apoi pune puțin din acest amestec peste cheesecake.
A.P.