REȚETE de desert: Cheesecake cu caramel și zmeură

Cheesecake de caramel cu zmeură © fifteenspatulas.com

Un tip de cheesecake mai diferit, cremos și bogat în aromă, acest desert este răsfățul ideal al verii. Încearcă-l și tu!

Ingrediente pentru blat:

  • 140 g făină
  • 8 linguri unt nesărat, cuburi
  • 50 g zahăr
  • coaja de la 1 lămâie
  • un vârf de sare
  • 1 gălbenuș
  • 1/2 linguriță esență de vanilie

Ingrediente pentru umplutură:

  • 450 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 100 g zahăr
  • 60 g smântână, la temperatura camerei
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 ouă, la temperatura camerei
  • 2 gălbenușuri, la temperatura camerei
  • 1 lingură făină

Ingrediente pentru topping:

  • sos de caramel
  • 470 g zmeură
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 200 de grade și acoperă o tavă pătrată cu hârtie de copt.

Într-un castron mediu, amestecă ingredientele pentru crustă, folosind degetele. Toarnă în tavă, apăsând bine pe fund, apoi coace 20-25 de minute.

Într-un alt castron, bate cu un mixer brânza, zahărul, smântâna și vanilia. Adaugă apoi ouăle și gălbenușurile, câte unul deodată. Adaugă făina.

Toarnă umplutra peste blatul copt, apoi pune tava într-o tavă mai mare. Toarnă apă clocotită oână ajunge pe la jumătatea tăvii pătrate. Dă la cuptor, scade temperatura la 125 de grade și coace 30-35 de minute.

Scoate prăjitura din cuptor, dar mai las-o în baie de apa până se răcește. Dă la frigider timp de 4 ore, cel puțin.

Într-o cratiță, toarnă zmeura cu sucul de lămâie și zahărul, apoi gătește timp de 5 minute. Toarnă caramelul, apoi pune puțin din acest amestec peste cheesecake.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro