REȚETE de desert: Macarons de ciocolată, umpluți cu caramel sărat
Publicat pe 12.07.2019 la 10:01 Actualizat pe 12.07.2019 la 10:10
Celebrul desert macarons este considerat unul dintre cele mai grele de făcut, având în vedere că trebuie să fim atenți la cel mai mic detaliu. Însă, nu este imposibil de realizat. Din contră, cu puțină atenție, poți aduce cofetăriile franțuzești la tine în bucătărie!
Celebrul desert macarons este considerat unul dintre cele mai grele de făcut, având în vedere că trebuie să fim atenți la cel mai mic detaliu. Însă, nu este imposibil de realizat. Din contră, cu puțină atenție, poți aduce cofetăriile franțuzești la tine în bucătărie!
Ingrediente:
- 1 ceașcă zahăr pudră
- 1/2 ceașcă făină de migdale
- 3 linguri pudră de cacao, neîndulcită
- albușurile de la 2 ouă mari, temperatura camerei
- 5 linguri zahăr
Pentru umplutură:
- 1/2 ceașcă zahăr
- 70 g unt nesărat, rece, tăiat cubulețe
- 50 g smântână
- 1/2 linguriță cristale de sare
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 180 de grade și acoperă o tavă cu hârtie de copt.
Filtrează făinele și cacaua printr-o sită și scapă de bucățile mai mari rămase.
Bate albușurile cu un mixer până ajung să își mențină forma. În timp ce mixezi, adaugă zahărul granulat. Mixează în jur de 2 minute.
Împăturește ingredientele, cu grijă, în albușuri, apoi toarnă blatul într-o pungă de patiserie.
Formează „bănuți” pe tava de copt, de aproximativ 2.5 cm, o distanță de 2.5 cm unul de altul. Bate, ferm, fundul tăvii de copt pe masă, pentru a aplatiza macarons. Lasă-i să stea vreo 20-30 minute, până o „crustă” se formează și nu mai sunt umezi când îi atingi ușor.
Coace timp de 10-15 minute și răcește complet.
Pentru caramelul sărat, încălzește smântâna și dă în clocot. Pune zahărul într-o gratiță, la foc mediu-mare, și așteaptă până zahărul se dizolvă. Ia cratița de pe foc și adaugă smântâna fierbinte. Gătește 1 minut, în timp ce amesteci constant.
Ia de pe foc și adaugă untul cu sarea. Amestecă bine. Dă la frigider pentru a se răci, apoi unge macarons cu mixul obținut.
A.P.