REȚETE de desert: Panna cotta cu jeleu de zmeură
Publicat pe 03.03.2019 la 09:33 Actualizat pe 03.03.2019 la 09:40
Un deliciu dulce iubit de mulți, panna cotta este ușoară, cremoasă și o adevărată încântare pentru tine, dar și pentru eventuali musafiri. De aceea, vă recomandăm o rețetă de panna cotta cu jeleu delicios de zmeură.
Un deliciu dulce iubit de mulți, panna cotta este ușoară, cremoasă și o adevărată încântare pentru tine, dar și pentru eventuali musafiri. De aceea, vă recomandăm o rețetă de panna cotta cu jeleu delicios de zmeură.
Ingrediente panna cotta cu jeleu de zmeură:
Pentru panna cotta
- 120 g lapte
- 1 pliculeț pudră de gelatină (se folosește 1.5 linguriță)
- 355 g smântână pentru frișcp
- 50 g zahăr
- 1 linguriță esență vanilie
- 1/4 linguriță sare
Pentru jeleul de zmeură
- Restul plicului de gelatină
- 1/4 ceașcă apă
- 180 g zmeură proaspătă sau congelată
- 50 g zahăr
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
Mod de preparare panna cotta cu jeleu de zmeură:
Într-o cratiță, amestecă lingurița de gelatină cu laptele și așteaptă 5 minute. După aceea, pune cratița la foc mediu și amestecă regulat timp de 5 minute, până se dizolvă gelatină. Nu fierbe laptele! Lasă focul mai mic dacă e nevoie.
Adaugă smântâna, zahărul, vanilia și sarea și amestecă încă 5 minute până se dizolvă zahărul. Ia amestecul de pe foc.
Toarnă mixtura în 4 pahare sau alte containere la alegere și lasă la răcit, la temperatura camerei, timp de 15 minute. Dă apoi la frigider timp de 6 ore.
Pentru a face jeleul, amestecă într-o cratiță restul de gelatină cu apa și lasă 5 minute să stea. Adaugă apoi zmeura, zahărul și zeama de lămâie, apoi bulbucește timp de 5 minute pânî se dizolvă zahărul. Folosește o sită pentru a elimina semințele de la zmeură.
Lasă jeleul să se răcească la temperatura camerei, apoi toarnă câte puțin în fiecare pahar de panna cotta. Dă la frigider pentru încă o oră.
A.P.