REȚETE de desert: Piersici la grătar, cu sos de unt și whiskey
Publicat pe 28.04.2019 la 17:40 Actualizat pe 28.04.2019 la 17:58
Ce rețetă dulce și inedită! Aceste piersici la grătar vor schimba totul felul în care vezi deserturile. Partea cea mai bună: este foarte ușor de făcut!
Ce rețetă dulce și inedită! Aceste piersici la grătar vor schimba totul felul în care vezi deserturile. Partea cea mai bună: este foarte ușor de făcut!
Ingrediente:
55 g unt sărat
60 g whiskey
110 g zahăr brun
4 piersici coapte
60 g nuci caramelizate
frișcă
Mod de preparare:
Într-o cratiță pusă la foc mediu, topește untul. Timp ce cinci minute, se va transforma într-un unt maro.
Odată ce untul s-a maronit, ia cratița de pe foc și adaugă whiskey-ul, care va face untul să facă spume. Adaugă zahărul brun și pune cratița înapoi pe foc. Amestecă și mărește flacăra, așteptând să se dizolve zahărul brun, timp de 5 minute.
Între timp, încălzește un grătar. Taie piersicile în două și acoperă-le în sos, timp de 30-60 minute. Mută pe grătar și gătește 2-3 minute, pe fiecare parte. Servește cu frișcă, sos și nuci pe deasupra.
A.P.