REȚETE de desert: Prăjitură în straturi, cu budincă de banane
Publicat pe 27.03.2019 la 10:34 Actualizat pe 27.03.2019 la 11:01
Ai poftă de ceva dulce? Pentru toți iubitorii de deserturi, vă recomandăm un preparat simplu, dar totuși inedit: o prăjiturp în straturi, cu budincă de banane!
Ai poftă de ceva dulce? Pentru toți iubitorii de deserturi, vă recomandăm un preparat simplu, dar totuși inedit: o prăjiturp în straturi, cu budincă de banane!
Ingrediente prăjitură cu budincă de banane:
- 430 g mix de tort
- 2 banane coapte, mari, zdrobite
- 3 ouă mari
- 190 ml apă
- 70 g ulei vegetal
- 145 g mix de budincă de vanilie
- 650 ml lapte
- 7 banane coapte, mari, decojite și feliate
- 595 smântână frișcă
- 50 g zahăr granulat
- 55 g vafe vanilie, mărunțite
Mod de preparare prăjitură cu budincă de banane:
Pentru tort. Încălzește cuptorul la 130 grade Celsius și unge fundul unei tăvi de copt. Într-un castron mare, amestecă mixul de tort cu bananele, ouăle, uleiul și apa. Toarnă blatul în vas și coace timp de 30 de minute, verificând cu testul scobitorii. Răcește tortul comple când e gata.
Pentru straturi. Toarnă mixul de bundincă într-un castron, amestecă laptele și mixează timp de 2 minute. Odată ce tortul e răcit, acoperă cu un strat de budincă și cu feliile de banane.
Amestecă apoi smântâna pentru frișcă și zahărul. Bate pentru a face frișcă, pe care o pui apoi peste banane. Finisează cu vafele mărunțite.
A.P