REȚETE de desert: Prăjitură pentru cafea cu frișcă și zmeură
Publicat pe 13.04.2019 la 17:17 Actualizat pe 13.04.2019 la 17:25
Vrei ceva bun, de savurat dimineața, alături de o ceașcă de cafea delicioasă? Încearcă această prăjituă cu frișcă și zmeură, perfectă pentru iubitorii de dulce!
Vrei ceva bun, de savurat dimineața, alături de o ceașcă de cafea delicioasă? Încearcă această prăjituă cu frișcă și zmeură, perfectă pentru iubitorii de dulce!
Ingrediente:
Pentru umplutură
- 1/4 ceașcă zahăr
- 225 g cremă de brânză, moale
- 1 albuș de ou
- 1 ceașcă zmeură, spălate și scurse
Pentru prăjitură
- 1 și 1/2 ceașcă făină
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat sodiu
- 1/4 linguriță sare
- 5.5. linguri unt nesărat, moale
- 1/2 ceașcă zahăr
- 1 ou + 1 gălbenuș
- 3/4 ceașcă smântână
- 1 linguriță esență vanilie
Pentru topping
- 1/3 ceașcă zahăr
- 1/2 ceașcă făină
- 3 linguri unt, rece și tăiat cubulețe
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 130 grade Celsius și acoperă o tavă cu hârtie de copt.
Pentru umplutură, amestecă brânza și zahărul la viteză medie, cu un mixer. Adaugă albușul și amestecă la viteză mică.
Pentru prăjitură, amestecă într-un castron făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Într-un alt castron, mixează untul și zahărul la viteză medie spre mică. Adaugă oul și gălbenușul și vanilia. Amestecă încet mixul de făină, alternând cu smântâna. Toarnă blatul în tavă, apoi acoperă crema de brânză pe deasupra. Acoperă cu zmeură.
Pentru topping, amestecă zahărul, făina și untul cuburi, într-un bol. Amestecă cu o furculiță până obții firmituri. Acoperă zmeura cu mixul.
Coace 40-45 de minute sau până la testul cu scobitoarea.
A.P.