REȚETE de garnitură: Risotto cu ceapă caramelizată, bacon și parmezan
Publicat pe 02.04.2019 la 09:06 Actualizat pe 02.04.2019 la 09:25
O garnitură mereu delicioasă, risotto vine în variații care să îl facă și mai gustos pentru cei care caută ceva diferit. Gata în 45 de minute, acest tip de risotto va adice ceva inedit pe masa ta, la prânz sau cină.
O garnitură mereu delicioasă, risotto vine în variații care să îl facă și mai gustos pentru cei care caută ceva diferit. Gata în 45 de minute, acest tip de risotto va adice ceva inedit pe masa ta, la prânz sau cină.
Ingrediente risotto cu ceapă caramelizată, bacon și parmezan:
- 3 cești zeamă supă de pui
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 felii de bacon, tăiate bucățele
- 1/2 ceapă mică, tocată mărunt
- 2 căței usturoi, tocați
- 3/4 ceașcă orez arborio
- 1/4 ceașcă vin alb sec
- 3 linguri ceapă caramelizată, tocată
- 1/4 ceașcă parmezan ras
- 1/2 lingură unt nesărat
- sare și piper
Mod de preparare risotto cu ceapă caramelizată, bacon și parmezan:
Toarnă supa într-o gratiță, la foc mediu spre mic, și las-o să clocotească.
Într-o tigaie pusă la foc meidu, gătește baconul în uleiul de măsline, până devine crocant. Transferă-l când e gata pe niște șervețele. Dă focul mai mic, apoi adaugă ceapa și gătește 1-2 minute, cu un vârf de sare. Ia apoi tigaia de pe foc și las-o să se răcească.
Adaugă usturoiul, apoi gătește din nou alături de ceapă. Adaugă orezul și gătește-l 2-3 minute. Toarnă vinul alb și lasă-l să se evapore și să fie absorbit de orez. Adaugă apoi supa caldă, câte o lungură odată. Procesul durează 20-25 de minute.
Odată ce ai terminat, amestecă ceapa caramelizată și baconul, apoi ia risottoul de pe foc. Amestecă parmezanul și untul, apoi adaugă piper și sare după gust.
A.P.