REȚETE de garnitură: Risotto cu ceapă caramelizată, bacon și parmezan
Publicat pe 09.07.2019 la 08:51 Actualizat pe 09.07.2019 la 08:58
O garnitură elegantă, ușor de preparat și una care impresionează, cu siguranță, pe oricine o încearcă. Acest risotto merge cu aproape orice, garantat!
O garnitură elegantă, ușor de preparat și una care impresionează, cu siguranță, pe oricine o încearcă. Acest risotto merge cu aproape orice, garantat!
Ingrediente:
- 3 cești zeamă de supă de pui
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 felii bacon, mărunțite
- 1/2 ceapă verde, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, mărunțiți
- 3/4 ceașcă orez arborio
- 1/4 ceașcă vin alb, sec
- 3 linguri ceapă caramelizată
- 1/4 ceașcă parmezan
- 1/2 lingură unt nesărat
- sare și piper
Mod de preparare:
Toarnă supa de pui într-o cratiță, la foc mediu spre mic. Dă în clocot. Între timp, toarnă ulei de măsline și pune baconul întro tigaie mare. Gătește timp de 10 minute, apoi mută pe o farfurie. Dă focul mai mic, adaugă ceapa verde și sarea, gătește 1-2 minute. Adaugă usturoiul, gătește un minut, apoi adaugă orezul. Gătește 2-3 minute. Toarnă vinul și lasă alcoolul să se evapore. Adaugă zeama de supă de pui puțin câte puțin, până orezul absoarbe tot. Adaugă baconul și ceapa la final. Adaugă parmezanul și untul și condimentează cu sare și piper.
A.P.