REȚETE de garnitură: Risotto cu ceapă caramelizată, bacon și parmezan

+2 click pentru
galerie

Risotto cu ceapă caramelizată, bacon și parmezan © aflavorjournal.com

O garnitură elegantă, ușor de preparat și una care impresionează, cu siguranță, pe oricine o încearcă. Acest risotto merge cu aproape orice, garantat!

Ingrediente:

  • 3 cești zeamă de supă de pui
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 felii bacon, mărunțite
  • 1/2 ceapă verde, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 3/4 ceașcă orez arborio
  • 1/4 ceașcă vin alb, sec
  • 3 linguri ceapă caramelizată
  • 1/4 ceașcă parmezan
  • 1/2 lingură unt nesărat
  • sare și piper

Mod de preparare:

Toarnă supa de pui într-o cratiță, la foc mediu spre mic. Dă în clocot. Între timp, toarnă ulei de măsline și pune baconul întro tigaie mare. Gătește timp de 10 minute, apoi mută pe o farfurie. Dă focul mai mic, adaugă ceapa verde și sarea, gătește 1-2 minute. Adaugă usturoiul, gătește un minut, apoi adaugă orezul. Gătește 2-3 minute. Toarnă vinul și lasă alcoolul să se evapore. Adaugă zeama de supă de pui puțin câte puțin, până orezul absoarbe tot. Adaugă baconul și ceapa la final. Adaugă parmezanul și untul și condimentează cu sare și piper.

A.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro