REȚETE de mic dejun: Pâine prăjită creme brulee
Publicat pe 17.04.2019 la 08:45 Actualizat pe 17.04.2019 la 09:34
Cauți un mic dejun simplu și interesant? Încearcă pâinea prăjită creme brulee, pe care o prepari în puțin peste 30 de minute, pentru o experiență inedită!
Cauți un mic dejun simplu și interesant? Încearcă pâinea prăjită creme brulee, pe care o prepari în puțin peste 30 de minute, pentru o experiență inedită!
Ingrediente pâine prăjită creme brulee:
- 1/2 ceașcă unt nesărat
- 1 ceașcă zahăr brun
- 2 linguri sirop de porumb
- 1 pâine brioche
- 5 ouă mari
- 1 1/2 ceașcă lapte
- 1 linguriță vanilie
- 1 linguriță suc de portocale
- 1/4 linguriță sare
Mod de preparare pâine prăjită creme brulee:
Într-o cratiță mică, topește untul alături de zahărul brun și de sirop. Amestecă până la o textură omogenă.
Toarnă amestecul într-o tavă de copt. Taie pâinea felii, pune-le în tavă deasupra mixului de zahăr și apasă bine. Într-un alt castron, mixează ouăle, laptele, vanilia, sucul de portocale și sarea. Toarnă peste pâine. Acoperă cu o folie de plastic și dă la frigider pe timpul nopții. A doua zi, încălzește cuptorul la 130 de grade și dă pâinea la copt, timp de 30-40 minute.
A.P.