REȚETE de mic dejun: Rulouri de pâinică prăjită, umplute cu cremă de afine
Publicat pe 04.04.2019 la 08:41 Actualizat pe 04.04.2019 la 08:56
Probabil că ai auzit de celebra pâine prăjită „French toast”. Ei bine, iată o variație interesantă, care le va oferi un deliciu celor care iubesc puțin gust dulce de dimineață.
Probabil că ai auzit de celebra pâine prăjită „French toast”. Ei bine, iată o variație interesantă, care le va oferi un deliciu celor care iubesc puțin gust dulce de dimineață.
Ingrediente pâine prăjită cu cremă de afine:
- 10 felii pâine albă
- 1/3 ceașcă gem de afine
- 1 ceașcă afine proaspete
- 2 ouă
- 1/4 ceașcă lapte
- 1 lingură făină
- 1/4 linguriță praf de copt
- 1-2 linguri unt nesărat, topit
- 1/3 ceașcă zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
Mod de preparare pâine prăjită cu cremă de afine:
Încălzește cuptorul la 140 grade Celsius și acoperă o tavă cu hârtie de copt.
Într-un blender, combină ouăle, laptele, făina și praful de copt, amestecând 15 secunde, la viteză mică. Toarnă apoi într-un castron. Într-un alt castron, amestecă zahărul și scorțișoara.
Taie marginile de la pâine și netezește feliile cu un făcăleț. Împrăștie 1 linguriță de gem pe jumătate din felie, apoi aliniază un rând de afine. Rulează pâinea. Repetă cu fiecare felie.
Înmoaie fiecare rulou în mixul de ou, apoi mută în tavă. Coace timp de 9 minute, apoi scoate din cuptor, unge pe deasupra cu unt topit, pe fiecare parte. Dă înapoi la cuptor pentru 9-12 minute.
La final, tăvălește rulourile prin mixul de zahăr cu scorțișoară.
A.P.