REȚETE de paste: Fettuccine alfredo cu spanac și anghinare
Publicat pe 06.03.2019 la 09:55 Actualizat pe 06.03.2019 la 10:34
Pastele sunt extrem de variate și delicioase, așa că nu e de mirare că este una dintre cele mai gătite tipuri de mâncare. Iată, așadar, o rețetă mai atipică: fettuccine alfredo foarte cremoase, cu anghinare și spanac!
Pastele sunt extrem de variate și delicioase, așa că nu e de mirare că este una dintre cele mai gătite tipuri de mâncare. Iată, așadar, o rețetă mai atipică: fettuccine alfredo foarte cremoase, cu anghinare și spanac!
Ingrediente fettuccine alfredo cu anghinare și spanac:
- 450 g paste fettuccine, gătite conform pachetului
- 2 linguri ulei măsline
- 280 g frunze de baby spanac
- 5 căței de usturoi, tocat
- 400 g inimi anghinare, tăiate în sferturi și scurse
- 1/2 ceașcă unt sărat
- 225 g cremă de brânză, moale
- 1 1/3 ceașcă smântână de gătit
- 1 ceașcă parmezan ras
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper negru
- un vârf de fulgi de ardei
- 1 ceașcă roșii tăiat ecubulețe, pentru decorare
Mod de preparare fettuccine alfredo cu anghinare și spanac:
Gătește pastele. Între timp, încâlzește 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă spanacul și usturoiul și amestecă până spanacul se înmoaie. Scoate spanacul și pune-l deoparte, pe o farfurie.
Adaugă restul de ulei de măsline și gătește anghinarea, până se face ușor maronie. Îndepărtează anghinarea din tigaie, în care trebuie să adaugi pe urmă untul și crema de brânză, în timp ce amesteci cu un tel.
Adaugă încet smântâna de gătit, apoi parmezanul, sarea, piperul și fulgii de ardei.
Adaugă spanacul și anghinarea în sos, apoi incorporează tot. Toarnă sosul peste paste și finisează cu cubulețele de roșii și parmezan.
A.P.