REȚETE de pizza: Stromboli, un preparat inedit și delicios
Publicat pe 20.05.2019 la 08:56 Actualizat pe 20.05.2019 la 10:14
Toată lumea știe despre calzone, dar de stromboli au auzit? Este tot un fel de pizza, doar că este rulată. Cert este că tot pizza rămâne, doar că un pic reinventată!
Toată lumea știe despre calzone, dar de stromboli au auzit? Este tot un fel de pizza, doar că este rulată. Cert este că tot pizza rămâne, doar că un pic reinventată!
Ingrediente stromboli:
- 1 blat de pizza
- 1 ½ ceașcă brânză mozzarella rasă
- 1/3 ceașcă sos de pizza
- ½ ceașcă șuncă, tăiată bucățele
- ½ ceașcă felii salam
- ½ ceașcă felii pepperoni
- 1 ou
- 1 lingură apă
- ½ linguriță condimente italienești
- ¼ linguriță pudră de usturoi
Mod de preparare stromboli:
Încălzește cuptorul la 120 grade Celsius. Întinde blatul de pizza pe o suprafață dată cu făină, apoi acoperă cu sos de pizza. Adaugă jumătate din brânză, șunca, salamul și pepperoni.
Rulează cât de bine poți, cu mare atenție să nu împingi toppingurile. Bate oul, apa, condimentele și usturoiul pudră. Unge cu mixul blatul de pizza, unde marginile se vor întâlni, apoi „ciupește” pentru a închide.
Pune pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și unge și ou. Coace 20-25 minute.
A.P.