REȚETE de prăjituri: Tort de căpșuni și cocos
Publicat pe 24.06.2019 la 09:31 Actualizat pe 24.06.2019 la 09:41
Ideal pentru vară, acest tort de căpșuni și cocos este suficient de ușor de realizat pentru a fi încercat chiar și de către începători.
Ideal pentru vară, acest tort de căpșuni și cocos este suficient de ușor de realizat pentru a fi încercat chiar și de către începători.
Ingrediente:
- 1 cutie mix pentru tort
- 4 linguri gelatină de căpșuni
- 1 lingură făină
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 3/4 ceașcă ulei
- 4 ouă
- 1/4 ceașcă lapte
- 1/2 ceașcă piure căpșuni
- 1 linguriță vanilie
- 1/2 linguriță esență cocoa
- 1 ceașcă cocos tocat mărunt
- 1 cutie cremă de brânză
- 3 linguri zahăr pudră
- 1/2 ceașcă cocos tocat mărunt
- 6-8 căpșuni, feliate
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 170 grade Celsius și unge două tăvi pentru tort, cu unt sau ulei.
Într-un castron, amestecă mixul de tort, gelatina, făina și bicarbonatul. Amestecă bine, abpoi adaugă uleiul, ouăla, laptele, piureul, vnailia și esența de cocos. Adaugă la final cocosul tocat.
Împarte mixul obținut între cele două tăvi și coace 25-30 sau până trece testul cu scobitoarea. Lasă blaturile la răcit 10 minute, apoi scoate-le din tăvi și lasă-le să se răcească complet.
Între timp, amestecă crema de brânză cu zahărul pudră și cocosul tocat. Odată ce blaturile s-au răcit, adaugă un strat de cremă deasupra unui blat. Acoperă cu căpșuni feliate. Adaugă al doilea blat și repetă procesul.
A.P.