REȚETE de prânz: Aripioare de pui cu sos de miere, muștar și soia
Publicat pe 21.05.2019 la 09:17 Actualizat pe 21.05.2019 la 09:35
Aripioarele de pui pot fi preparate în numeroase feluri. De exemplu, în acest mod, cu un delicios sos de muștar, miere și soia!
Aripioarele de pui pot fi preparate în numeroase feluri. De exemplu, în acest mod, cu un delicios sos de muștar, miere și soia!
Ingrediente:
- 18-20 aripioare de pui
- 1 1/4 linguriță pudră de usturoi
- 1/8 linguriță sare
- 1 lingură sos de soia dark
- 2 linguri busuioc uscat
- 1 linguriță muștar
- 1 linguriță sos de soia
- 2 linguri miere
- 2 crenguțe de rozmarin proaspăt, tăiat în 6 bucățele
- 1/2 linguriță ulei de măsline
- ulei pentru gătit
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 200 grade Celsius și acoperă o tavă cu hârtie de copt, pe care o ungi cu puțin ulei de gătit.
Într-un castron mare, combină aripioarele cu usturoiul și sarea.
Într-un castron mic, amestecă sosurile de soia, busuiocul, muștarul și 1 lingruță miere. Adaugă aripioarele și acoperă bine. Lasă la marinat 10-15 minute.
Pune aripioarele pe tavă, cu partea cu pielea în sus. Unge-le rapid cu bucățelele de rozmarin, pe care le pui apoi deasupra. Coace 20 de minute.
Între timp, într-un castronel, amestecă restul de miere și uleiul de măsline. După ce aripioarele s-au copt, dă jos rozmarinul și unge fiecare aripioară cu mixul de ulei de măsline. Dă din nou la cuptor pentru 3-5 minute.
A.P.