REȚETE de prânz: Chifteluțe din curcan și quinoa
Publicat pe 05.04.2019 la 10:16 Actualizat pe 05.04.2019 la 12:28
Chifteluțele sunt delicioase, dar parcă sunt și mai bune atunci când au în compoziție ingrediente super sănătoase! Pentru astăzi, vă recomandăm niște chifteluțe din curcan și quinoa, care merg simple sau cu garnitură!
Chifteluțele sunt delicioase, dar parcă sunt și mai bune atunci când au în compoziție ingrediente super sănătoase! Pentru astăzi, vă recomandăm niște chifteluțe din curcan și quinoa, care merg simple sau cu garnitură!
Ingrediente chifteluțe de curcan și quinoa:
Pentru chiftele
- 560 g carne de curcan tocată
- 120 g quinoa gătit
- 2 căței de usturoi, tocați
- 1 ou mare
- 2 cepe verzi, tocate
- 1 lingură lapte
- 1 lingură Sriracha
- 1 linguriță ulei de susan
- 1 linguriță sare
- piper după gust
Pentru sos
- 125 ml apă
- 80 ml sos de soia
- 2 linguri oțet de orez
- 1 linguriță ulei de susan
- 2 linguri Sriracha
- 2 linguri miere
- 1 bucățică mică de ghimbir proaspăt, decojit și ras
- 1 linguriță amidon
- 1 lingură semințe de susan
Mod de preparare chifteluțe de curcan și quinoa:
Încălzește cuptorul.
Într-un castron mediu, amestecă toate ingredientele pentru chiftele, apoi formează mingiuțe.
Acoperă o tavă cu hârtie de copt și pune chiftelele pe ele. Dă la cuptor până se gătesc complet.
Pentru sos, amestecă, într-o cratiță, apa, sosul de soia, uleiul de susan, Sriracha, mierea și ghimbirul, la foc mediu-mare. Dă în clocot și scade căldura. Dizolvă amidonul cu 2 linguri de apă rece și amestecă în sos. Lasă să fiarbă până se îngroașă.
Acoperă chiftelele cu sos și decorează cu semințele de susan și ceapa verde.
A.P.