REȚETE de prânz: Frigărui de pui, în stil coreean
Publicat pe 11.06.2019 la 12:31 Actualizat pe 11.06.2019 la 12:38
Slabe în carbohidrați, aceste frigărui sunt un deliciu pentru simțuri, preparate cu pui învelit în condimente asiatice. Este ușor de făcut și poate încânta orice invitat sau membru al familiei.
Slabe în carbohidrați, aceste frigărui sunt un deliciu pentru simțuri, preparate cu pui învelit în condimente asiatice. Este ușor de făcut și poate încânta orice invitat sau membru al familiei.
Ingrediente:
- 1.3 kg piept de pui, fără os
- 85 g miere
- 45 ml sos de soia, slab în gluten
- 3 lingurițe fulgi de chili
- 1 lingură ulei de susan
- 1 lingură ghimbir proaspăt, ras
- 3-4 căței de usturoi, tocțai
- 1 linguriță semințe de susan
- 12 bețe de frigărui
Mod de preparare:
Înmoaie bețele într-un vas cu apă, în timp ce prepari ingredientele. Încălzește grătarul sau tigaia.
Toacă puiul în cubulețe. Într-un castron mic, amestecă mierea, sosul de soia, fulgii de chili, uleiul de susan, ghimbirul și usturoiul.
Unul câte unul, scoate bețele și trece cuburile prin ele. Adaugă sare și piper după gust, apoi unge frigăruile cu puțin ulei, pe ambele părți. Pune pe grătar și gătește câte 2 minute pe fiecare parte. Unge cu jumătate din glazura de condimente și gătește încă 3 minute. Întoarce frigăruile și mai dă un strat de glazură, apoi gătește pentru încă 3 minute.
La final, adaugă semințe de susan.
A.P.