REȚETE de prânz: Supă Toscana, un deliciu italienesc
Publicat pe 30.05.2019 la 10:42 Actualizat pe 30.05.2019 la 10:59
Pentru cei care caută un nou fel de supă, unul care să fie pe cât de hrănitor, pe atât de delicios, recomandăm ceva inedit din bucătăria italienească.
Pentru cei care caută un nou fel de supă, unul care să fie pe cât de hrănitor, pe atât de delicios, recomandăm ceva inedit din bucătăria italienească.
Ingrediente supă Toscana:
- 4 felii de bacon, tăiat bucățele
- 450 g cârnat italienesc
- 1/2 linguriță fulgi de ardei roșu
- 4 cartofi medii, tăiați mărunt
- 1 ceapă albă sau galbenă, tocată
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 4 căni zeamă de supă de pui
- 1/2 legătură tulpini de kale, tocate mărunt
- 1 cutie lapte de cocos
- sare și piper
Mod de preparare supă Toscana:
Într-o cratiță pusă la foc mediu, adaugă cârnatul și fulgii de ardei, mărunțind bucățelele cu o lingură. Când e gătit. Scoate din cratiță și pune deoparte.
În aceeași cratiță, gătește bucățile de bacon până devin crocante. Scoate și lasă departe. Gătește în grăsimea de la bacon ceapa și usturoiul, timp de 5 minute.
Toarnă zeama de supă și dă în clocot la foc mare. Adaugă cartofii și fierbe până devin fragezi (10-20 minute). Dă focul la mediu, apoi adaugă laptele de și cârnatul. Adaugă baconul și kale.
A.P.