REȚETE de salate: Salată de paste, cu capere
Publicat pe 20.07.2019 la 09:56 Actualizat pe 20.07.2019 la 09:56
Colorată, gustoasă și ideală pentru un picnic din plină vară, această rețetă merge mâncată ca atare sau ca garnitură, alături de o bucată delicioasă de carne.
Colorată, gustoasă și ideală pentru un picnic din plină vară, această rețetă merge mâncată ca atare sau ca garnitură, alături de o bucată delicioasă de carne.
Ingrediente:
450 g paste la alegere
3 cești roșii cherii, tăiate în jumătate
1 1/2 cești mozzarella
1/3 ceașcă ceapă roșie, tocată
1/4 ceașcă roșii uscate
1/4 ceașcă busuioc, tocat
2 linguri oțet balsamic
Dressing:
1/2 ceașcă ulei de măsline
3-4 linguri oțet de vin roșu
1 cățel usturoi, mărunțit
sare și piper
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru dressing. Adaugă roșiile la mix și lasă la marinat timp de 30 de minute.
Într-un castron, combină pastele, mozzarella, ceapa și roșiile uscate. Adaugă sare și piper după gust și amestecă cu dressing.
Dă la frigider timp de 2 ore înainte de a servi. La servire, decorează cu busuioc și oțet balsamic.
A.P.