Două rețete dulci pe care le poți face cu bicarbonat de sodiu și lămâie
Publicat pe 19.05.2019 la 14:12 Actualizat pe 19.05.2019 la 15:45
Dacă ai poftă de ceva dulce și ești în pană de idel, venim noi cu soluția. Încearcă aceste două rețețe de preparate dulci, foarte răcoritoare, perfecte pentru startul sezonului cald.
Dacă ai poftă de ceva dulce și ești în pană de idel, venim noi cu soluția. Încearcă aceste două rețețe de preparate dulci, foarte răcoritoare, perfecte pentru startul sezonului cald.
Bicarbonatul are multiple întrebuințări, de la bucătărie până la procedurile cosmetice. Bicarbonatul de sodiu se folosește în combinație cu lămâia mai ales la aluaturile pufoaase și la fursecuri.
Cornulețe dulci
Ingrediente cornulețe dulci
- făină
- drojdie
- lapte
- ulei
- zahăr
- ouă
- coajă de portocale
- sare
- lămâie
- bicarbonat de sodiu
- unt
Se pune laptele la încălzit și se adaugă untul, zahărul, sarea și coaja de portocale. Se amestecă în alt vas drojdia uscată și se face o adâncitură în făină, peste care se toarnă laptele, uleiul, ouăle, dar și bicarbonatul de sodiu stins cu lămâie. Se freacă coca și se face fiecare cornuleț. Se lasă la cuptor timp de aproximativ 30 de minute.
Fursecuri
Ingrediente fursecuri
- unt
- zahăr
- făină
- gălbenușuri
- lămâie
- bicarbonat
- esență de vanilie
Se face o spumă din unt și zahăr, apoi se adaugă coaja de lămâie, vanilia, gălbenușurile, dar și bicarbonatul de sodiu stins cu lămâia. Pune aluatul câteva minute la răcit, apoi, cu ajutorul unui pahar, realizează fiecare fursec, în formă rotundă. Lasă-le la cuptor timp de 20 de minunte.
A.C.