Două rețete dulci pe care le poți face cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Două rețete dulci pe care le poți face cu bicarbonat de sodiu și lămâie © Pexels

Dacă ai poftă de ceva dulce și ești în pană de idel, venim noi cu soluția. Încearcă aceste două rețețe de preparate dulci, foarte răcoritoare, perfecte pentru startul sezonului cald.

Bicarbonatul are multiple întrebuințări, de la bucătărie până la procedurile cosmetice. Bicarbonatul de sodiu se folosește în combinație cu lămâia mai ales la aluaturile pufoaase și la fursecuri. 

Cornulețe dulci

Ingrediente cornulețe dulci

- făină
- drojdie
- lapte
- ulei
- zahăr
- ouă
- coajă de portocale
- sare
- lămâie 
- bicarbonat de sodiu
- unt

Se pune laptele la încălzit și se adaugă untul, zahărul, sarea și coaja de portocale. Se amestecă în alt vas drojdia uscată și se face o adâncitură în făină, peste care se toarnă laptele, uleiul, ouăle, dar și bicarbonatul de sodiu stins cu lămâie. Se freacă coca și se face fiecare cornuleț. Se lasă la cuptor timp de aproximativ 30 de minute. 

Fursecuri

Ingrediente fursecuri

- unt
- zahăr
- făină
- gălbenușuri
- lămâie
- bicarbonat
- esență de vanilie

Se face o spumă din unt și zahăr, apoi se adaugă coaja de lămâie, vanilia, gălbenușurile, dar și bicarbonatul de sodiu stins cu lămâia. Pune aluatul câteva minute la răcit, apoi, cu ajutorul unui pahar, realizează fiecare fursec, în formă rotundă. Lasă-le la cuptor timp de 20 de minunte. 

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro