REȚETE dulci: Cheesecake cu covrigei și zmeură
Publicat pe 10.07.2019 la 09:20 Actualizat pe 10.07.2019 la 09:31
Răcoritoare și delicioasă, această prăjitură combină aromele ușor sărate cu cele dulci, pentru a crea un adevărat paradis al gustului.
Răcoritoare și delicioasă, această prăjitură combină aromele ușor sărate cu cele dulci, pentru a crea un adevărat paradis al gustului.
Ingrediente:
- 2 ½ cești covrigei sărați, ușor striviți
- 3 linguri zahăr
- 1/2 ceașcă unt, topit
- 225 g cremă de brânză, moale
- 1/2 ceașcă zahăr
- 1 lingură suc de lămâie
- 225 g frișcă
- 170 g jeleu de zmeură
- 2 căni apă
- 4 cești zmeură congelată
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 170 de grade. Combină covrigeii, zahărul și untul într-un castron mare. Toarnă amestecul într-o tavă, apăsând bine pe fund, pentru a forma un blat. Coace 12 minute, apoi răcește complet.
Într-un alt castron, bate brânza, sucul de lămâie și 1/2 ceașcă zahăr. Împăturește frișca și împrăștie amestcul peste blatul de covrigei. Fierbe 2 cești de apă și amestecă mixul de jeleu până se dizolvă. Ia de pe foc și amestecă zmeura. Toarnă mixtura peste stratul de brânză și dă la frigider timp de 2-4 ore.
A.P.