REȚETE dulci: Frișcă de căpșuni, preparată în două moduri
Publicat pe 08.03.2019 la 08:38 Actualizat pe 08.03.2019 la 08:50
Cam toată lumea știe să facă frișcă, dar preparată astfel? Frișca de căpșuni poate fi o adiție inedită la deserturi, așa că învață cum să o faci în două feluri.
Cam toată lumea știe să facă frișcă, dar preparată astfel? Frișca de căpșuni poate fi o adiție inedită la deserturi, așa că învață cum să o faci în două feluri.
Ingrediente frișcă de căpșuni:
- 190 g căpșuni tocate SAU 1 ceașcă căpșuni liofilizate
- 420 ml smântână pentru frișcă, rece
- 115 g zahăr pudră
Mod de preparare frișcă de căpșuni (cu căpșuni proaspete):
Adaugă căpșunile tocate într-un blender și fă-le piure, apoi trece-le printr-o sită. Adaugă piureul într-o cratiță medie, la foc mediu. Dă în clocot și amestecă constant, timp de 15 minute, până se reduce.
Apoi, toarnă într-un castron micuț și dă la frigider până se răcește complet. Pe urmă, amestecă mixtura de căpșuni, smântâna și zahărul și mixează până se formează vârfuri ferme.
Mod de preparare frișcă de căpșuni (cu căpșuni liofilizate):
Adaugă căpșunile într-un procesor de mâncare și fă-le pudră. Amestecă pudra de căpșuni, smântâna și zahărul într-un bol și mixează la viteză mare.
A.P.