REȚETE dulci: Fursecuri simple, cu zahăr brun
Publicat pe 27.04.2019 la 19:23 Actualizat pe 27.04.2019 la 19:44
Cauți să te bucuri de niște clasice fursecuri făcute în casă? Încearcă această rețetă, care primește un bonus de gust datorită zahărului brun!
Cauți să te bucuri de niște clasice fursecuri făcute în casă? Încearcă această rețetă, care primește un bonus de gust datorită zahărului brun!
Ingrediente fursecuri cu zahăr brun:
325 g făină
1 linguriță praf de copt
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
1 lingură amidon
1/2 linguriță sare
170 g unt nesărat, temperatura camerei
340 g zahăr brun
1 ou
1 gălbenuș
2 lingurițe esență de vanilie
1/3 ceașcă zahăr
Mod de preparare fursecuri cu zahăr brun:
Încălzește cuptorul la 180 de grade și acoperă o tavă cu hârtie de copt. Într-un castron, amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, amidonul și sarea.
Bate untul și zahărul brun, la viteză medie, până se cremează until. Adaugă oul și amestecă. Adaugă gălbenușul și vanilia și amestecă. Adaugă ingredientele uscate și amestecă bine până totul se împreunează.
Formează biluțe de aluat, apoi acoperă-le cu zahăr. Așază-le pe tavă, apoi dă la cuptor 7-9 minute. Scoate când marginile devin aurii.
A.P.