REȚETE mexicane: Quesadilla cremoase, cu pui și spanac
Publicat pe 09.06.2019 la 16:16 Actualizat pe 09.06.2019 la 16:36
Simple de preparat și ideale pentru un weekend ocupat sau oameni pretențioși, aceste quesadilla vor cuceri pe oricine le încearcă.
Simple de preparat și ideale pentru un weekend ocupat sau oameni pretențioși, aceste quesadilla vor cuceri pe oricine le încearcă.
Ingrediente:
1 piept de pui fără os
3/4 linguriță pudră de chili
1/4 linguriță chimen
1/8 linguriță pudră de usturoi
1/4 linguriță sare
1 lingură ulei
2 cești spanac proaspăt
110 g brânză rasă
1/2 ceașcă smântână
4 tortilla de făină
Mod de preparare:
Bate puțin pieptul de pui pentru a-l uniformiza. Într-un castronel, combină toate condimentele și acoperă puiul cu ele. Încălzește uletiul într-o tigaie, la foc mediu. Odată încins uleiul, adaugă puiul și gătește-l pe ambele părți. Lasă-l apoi la răcit 5 minute, pe urmă taie-l bucățele.
Între timp, taie în bucățele mici spanacul, apoi adaugă-l într-un bol, alături de pui, brânză și smântână. Amestecă bine. Împarte mixul între cele patru tortilla, apoi împăturește-le pentru a le închide. Adaugă-le într-o tigaie, cu sau fără ulei, și gătește-le până se fac maronii pe ambele părți.
A.P.