3 rețete pentru vegani cu paste integrale
Publicat pe 01.07.2019 la 10:45 Actualizat pe 01.07.2019 la 10:47
Dacă ai un stil de viață vegan, cu siguranță ești în căutarea unor rețete care să fie pe placul tău. Pastele integrale se numără printre principalele ingrediente pe care le poți folosi pentru a realiza cele mai gustoase preparate vegane, chiar la tine acasă. Fie că vorbim despre penne, farfalle sau spaghete, important este să nu conțină ouă și să fie integrale.
Dacă ai un stil de viață vegan, cu siguranță ești în căutarea unor rețete care să fie pe placul tău. Pastele integrale se numără printre principalele ingrediente pe care le poți folosi pentru a realiza cele mai gustoase preparate vegane, chiar la tine acasă. Fie că vorbim despre penne, farfalle sau spaghete, important este să nu conțină ouă și să fie integrale.
Fie că vrei să pregătești ceva deosebit pentru tine, pentru o cină cu partenerul, sau pentru musafiri, pastele sunt întotdeauna o alegere rapidă, la îndemână și gustoasă. În continuare, îți vom arăta trei rețete cu paste integrale, perfecte pentru vegani. În plus, aceste rețete sunt obținute cu ingrediente care nu îngrașă și sunt sănătoase. Astfel, sunt rețete perfecte și pentru sănătate, dar și pentru siluetă.
Farfalle cu spanac, usturoi și roșii uscate
Iată cum să obții două porții de farfalle cu spanac, usturoi și roșii uscate:
Ingrediente:
- 200 g paste farfalle integrale
- 2-3 pumni spanac
- 8 roșii uscate
- 5-6 căței usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare
- piper
pentru parmezanul vegan
- 1/2 pumn nuci caju
- 2 lingurițe de drojdie uscată inactivă
Mod de preparare:
Pune la fiert apa cu sare, iar când fierbe, adaugă pastele. Fierbe-le urmând instrucțiunile de preparare de pe ambalaj. Când sunt fierte pastele, scurge-le, fără să le clătești, însă. Pune uleiul într-o tigaie și adaugă spanacul. Dacă frunzele spanacului sunt prea mari, rupe-le înainte. Zdrobește usturoiul și adaugă-l în tigaie. Condimentează cu sare și piper, apoi lasă la gătit încă aproximativ 5 minute, amestecând periodic.
Pentru a obține parmezanul vegan, trebuie să pui nucile caju și drojdia uscată inactivă într-un robot de bucătărie, în care le macini grosier aproximativ 30 de secunde.
Pentru a servi, pune pastele în farfurie și adaugă peste ele spanacul și roșiile uscate tăiate în felii subțiri. Presară peste ele parmezanul vegan.
Penne cu broccoli și sos de avocado
Pentru a obține două porții de penne cu broccoli și sos de avocado, urmează instrucțiunile următoare:
Ingrediente:
- 200 g paste penne integrale
- un broccoli mijlociu – cca 500 g
pentru sos:
- 1/2 avocado
- un pumn de caju
- 4-5 căței de usturoi
- linguriță suc de lămâie
- lingură ulei
- 1/2 linguriță de cafea nucșoară măcinată
- sare
- piper verde, proaspăt măcinat
- 2-3 linguri de apă
Mod de preparare:
Fierbe și strecoară pastele penne. Fierbe broccoli în apă cu sare pentru aproximativ 3 minute. Folosește o treime din cantitatea de broccoli pentru sos, iar restul cantității pune-o deoparte.
Pentru a prepara sosul, adaugă toate ingredientele necesare într-un mixer și mixează până obții o consistență omogenă. În cazul în care compoziția este prea groasă, adaugă o lingură sau două de apă.
Pentru a servi, pune pastele pe farfurie, toarnă sosul peste și apoi pune deasupra broccoli fiert, rupt în bucățele mici.
Penne cu salvie și caju
Pentru a obține două porții de penne cu salvie și caju, este necesar să urmezi instrucțiunile:
Ingrediente:
- 200 g paste penne integrale
- frunzele de la 3-4 tulpini de salvie – tăiate cubulețe de câte 1 cm
- 5-6 căței de usturoi – feliați subțire
- 2 linguri ulei de măsline
pentru smântâna caju:
- un pumn caju
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 lingură apă
- sare
Mod de preparare:
Fierbe și apoi scurge pastele penne. Prepară smântâna caju, amestecând toate ingredientele necesare într-un mixer. Dacă dorești să obții o consistență mai fluidă, adaugă încă puțină apă.
Călește frunzele într-o tigaie, pentru aproximativ 1 minut, apoi adaugă usturoiul și mai călește încă 1 minut la foc mic, până devin crocante. Ai grijă să nu arzi usturoiul.
Pentru a servi, amestecă pastele penne cu smântâna caju și presară deasupra salvia și usturoiul.