REȚETE pentru deserturi: Glazură cremă de unt cu ciocolată, făcută în casă
Publicat pe 22.02.2019 la 08:53 Actualizat pe 22.02.2019 la 10:08
Desigur, este important să știi să faci baza unui desert, dar la fel de importante sunt și cremele. Pentru cei care caută o glazură pufoasă și delicioasă, recomandăm cea mai simplă rețetă de cremă de unt cu ciocolată.
Desigur, este important să știi să faci baza unui desert, dar la fel de importante sunt și cremele. Pentru cei care caută o glazură pufoasă și delicioasă, recomandăm cea mai simplă rețetă de cremă de unt cu ciocolată.
Ingrediente glazură cremă de unt cu ciocolată:
- 340 bănuți de ciocolată semi-dulci
- 280 g unt nesărat, la temperatura camerei
- 22 g pudră de cacao neîndulcită
- 575 zahăr pudră
- un vârf de sare
- 75-120 ml smântână de frișcă
Mod de preparare glazură cremă de unt cu ciocolată:
Pune bănuții într-un castron de mărime medie. Încălzește la microunde, în intervale de câte 10 secunde, amestecând bine între fiecare interval. Fă asta până se topește ciocolată. Lasă deoparte să se răcească.
Pune untul într-un castron și mixează. Adaugă pudra de cacao și mixează din nou. Adaugă jumătate din zahărul pudră și mixează până totul se combină. Adaugă ciocolata topită și mixează. Adaugă sarea și 60 ml de smântână și mixează. Adaugă restul de zahăr pudră și mixează. Adaugă restul de smântână, suficientă cât să obții consistența dorită.
A.P.