REȚETE pentru prânz: Supă irlandeză cu brânză și bere, în bol de pâine
Publicat pe 21.02.2019 la 09:17 Actualizat pe 21.02.2019 la 09:57
Irlandezii știu să mănânce, dar mai ales... să bea! Așa că, de ce să nu le combini? De aceea, pentru astăzi, vă recomandăm o rețeta inedită: supă de brânză cu bere, într-un bol de pâine.
Irlandezii știu să mănânce, dar mai ales... să bea! Așa că, de ce să nu le combini? De aceea, pentru astăzi, vă recomandăm o rețeta inedită: supă de brânză cu bere, într-un bol de pâine.
Ingrediente supă de brânză și bere:
- 1 ceapă mare, decojită și tocată
- 2 căței usturoi, tocați mărunt
- 15 ml unt
- 700 ml bere
- 900 g zeamă de supă de pui
- 400 g brânză irlandeză, rasă
- 400 g cremă de brânză
- 30 ml amidon de porumb
- 22 ml muștar
- pentru decorare: bacon crocant și arpagic
Mod de preparare supă de brânză și bere:
Pune o cratiță mare la flacără medie. Adaugă untul, ceapa și usturoiul și gătește timp de 3-5 minute. Pune ceapa într-un blender, adaugă o ceașcă de zeamă de supă și blendează bine.
Toarnă mixtura de ceapă înapoi în cratiță și adaugă restul de zeamă de supă și ambele sticle de bere. Dă în clocot.
Amestecă brânza irlandeză cu amidonul. Adaugă ambele brânze și muștarul în supă. Amestecă bine până brânzele se topesc și pentru încă 10 minute. Servește într-un bol de pâine.
A.P.