REȚETE pentru vară: Paste cu sos pesto, pătrunjel și mazăre
Publicat pe 08.06.2019 la 17:53 Actualizat pe 08.06.2019 la 17:53
Sosul pesto, care este ideal pe timp de vară, merge cel mai bine cu paste. Pentru a da un suflu nou clasicei rețete, vă prezentăm acum o variantă verde, proaspătă și sănătoasă, perfectă pentru sezonul cald.
Sosul pesto, care este ideal pe timp de vară, merge cel mai bine cu paste. Pentru a da un suflu nou clasicei rețete, vă prezentăm acum o variantă verde, proaspătă și sănătoasă, perfectă pentru sezonul cald.
Ingrediente:
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lămâie
- 1/2 ceașcă parmezan ras
- 2 căței usturoi
- 1/4 ceașcă ulei de măsline
- 1 pungă paste la alegere
- 1 ceașcă mazăre congelată
- sare și piper
Mod de preparare:
Clătește pătrunjelul, apoi pune-l într-un blender. Adaugă jumătate de coajă rasă și 2 linguri de suc din lămâie, parmezanul, cățeii de usturoi (curățați) și piper. Mixează bine până obții ceva omogen. Adaugă ușor uleiul de măsline și amestecă totul bine. Adaugă sare la final.
Dă în clocot o oală cu apă și prepară pastele conform ambalajului. Spre final, adaugă mazărea și amestecă pentru a combina. Lasă pastele și mazărea în apa fierbinte timp de un minut, apoi scurge.
Răcește pastele puțin, până nu mai scot aburi, apoi adaugă sosul de pesto cu pătrunjel și acoperă bine toate pastele.
A.P.