Rețete pentru prânz: Tocăniță cu pui, măsline, praz și năut

Rețete pentru prânz: Tocăniță cu pui, măsline, praz și năut © Pexels

Vrei să gătești un preparat care se realizează rapid, fără prea mult efort? Astăzi îți propunem o rețetă delicioasă și sățioasă, care cu siguranță îi va impresiona pe cei dragi. 

Ingrediente tocăniță cu pui, măsline, praz și năut

- 6 copane de pui
- 400 g năut fiert
- 200 g masline negre 
-  1 fir de praz
- o ceapă
- sare
-  piper
-  cimbru
- oregano
- fulgi de chilli 
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri de bulion
- pătrunjel

Mod de preparare tocăniță cu pui, măsline, praz și năut 

Frigem bucățile de pui asezonate cu sare și piper, le dăm deoparte. Într-o cratiță călim prazul tăiat în feliuțe cu ceapă tocată, punem măslinele. Adăugăm bucățile de pui fript. Amestecăm puțîn. Adaugă o cană de apă, oregano, cimbru și fulgi de chilli. Lăsăm pe foc mic, la capac 5 minute. Punem năutul fiert. Desfacem o lingură de bulion în puțină apă și o adaug in cratiță. Lăsăm să mai dea două-trei clocote. Urmează usturoiul zdrobit și pătrunjelul. Închidem focul și se lasă tocăniță acoperită. Poftă bună!

A.C.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro