Rețete pentru prânz: Tocăniță cu pui, măsline, praz și năut
Publicat pe 06.04.2019 la 14:44 Actualizat pe 06.04.2019 la 14:49
Vrei să gătești un preparat care se realizează rapid, fără prea mult efort? Astăzi îți propunem o rețetă delicioasă și sățioasă, care cu siguranță îi va impresiona pe cei dragi.
Vrei să gătești un preparat care se realizează rapid, fără prea mult efort? Astăzi îți propunem o rețetă delicioasă și sățioasă, care cu siguranță îi va impresiona pe cei dragi.
Ingrediente tocăniță cu pui, măsline, praz și năut
- 6 copane de pui
- 400 g năut fiert
- 200 g masline negre
- 1 fir de praz
- o ceapă
- sare
- piper
- cimbru
- oregano
- fulgi de chilli
- 3 căței de usturoi
- 2 linguri de bulion
- pătrunjel
Mod de preparare tocăniță cu pui, măsline, praz și năut
Frigem bucățile de pui asezonate cu sare și piper, le dăm deoparte. Într-o cratiță călim prazul tăiat în feliuțe cu ceapă tocată, punem măslinele. Adăugăm bucățile de pui fript. Amestecăm puțîn. Adaugă o cană de apă, oregano, cimbru și fulgi de chilli. Lăsăm pe foc mic, la capac 5 minute. Punem năutul fiert. Desfacem o lingură de bulion în puțină apă și o adaug in cratiță. Lăsăm să mai dea două-trei clocote. Urmează usturoiul zdrobit și pătrunjelul. Închidem focul și se lasă tocăniță acoperită. Poftă bună!
A.C.