REȚETE preparate în casă: Sos bolognez clasic
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 20.08.2019 la 09:36
Actualizat pe 20.08.2019 la 09:56
Sosul bolognez este un deliciu bine cunoscut, pe care mulți îl folosesc, bineînțeles, pentru a prepara clasicele spaghete bolognese. Nu este singurul lucru pe care îl poți face cu sos bolognez, însă, așa că este foarte bine să ai mereu la îndemână acest deliciu italienesc, pentru a te bucura mereu de o varietate de rețete.
Sosul bolognez este un deliciu bine cunoscut, pe care mulți îl folosesc, bineînțeles, pentru a prepara clasicele spaghete bolognese. Nu este singurul lucru pe care îl poți face cu sos bolognez, însă, așa că este foarte bine să ai mereu la îndemână acest deliciu italienesc, pentru a te bucura mereu de o varietate de rețete.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 1 morcov mare, tocat mărunt
- 2 bucăți de țelină, tocate mărunt
- 2 căței de usturoi, tocați
- 100 g pancetta
- 250 g carne tocată, de vită
- 250 g carne tocată, de porc
- 400 g piure de tomate
- 240 ml lapte
- 120 ml zeamă de supă de pui sau legume
- 1 linguriță oregano
- 200 ml vin alb
- sare și piper
- parmezan și busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul, la foc mediu. Gătește ceapa, usturoiul, morcovul și țelina, tot la foc mediu, timp de 5 minute, până ce toate ingredientele se înmoaie puțin. Amestecă constant, în tot acest timp.
Adaugă pancetta și gătește timp de 10 minute sau cât este nevoie ca pancetta să se rumenească puțin.
Adaugă carnea tocată și gătește până își schimbă culoarea și devine ușor maronie.
Adaugă vin și gătește 2-3 minute, până scade.
Adaugă laptele, piureul de tomate, zeama de supă, oregano, sare și piper și dă în clocot.
Dă focul mai mic, acoperă și lasă să bulbucească totul timp de 2-2.5 ore.
Când este totul gata, servește deasupra unor paste, alături de parmezan ras și busuioc proaspăt, pentru a te bucura pe deplin de gust.