REȚETE rapide: Gnocchi la cuptor, cu cârnați și bacon

+3 click pentru
galerie

Gnocchi la cuptor, cu cârnați și bacon © aflavorjournal.com

Cu sos proaspăt și bogat, mozzarella care se topește în gură și gustul inedit de gnocchi, această rețetă, gata într-un singur vas, este completă și ideală de servit la prânz sau cină!

Ingrediente:

3 felii bacon, tăiate gros

225 g cârnat italian

1/2 ceașcă roșii cherii, tăiate în sferturi

2 căței usturoi, tocați mărunt

1/2 linguriță ardei roșu uscat

1 borcan sos de roșii

1 linguriță zahăr

sare și piper

500 g gnocchi

110 g mozzarella proaspătă

225 g amestec de brânzeturi

pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare, gătește baconul, timp de 7-8 minute. Adaugă roșiile, sarea și piperul și gătește până se înmoaie, în jur de 3 minute.

Adaugă cârnatul, gătește până se face maroniu, apoi adaugă usturoiul și restul de ingrediente. Mai gătește încă 1-2 minute.

Toarnă sosul de roșu și adaugă zahărul. Adaugă restul de ingrediente și combină bine. Pornește cuptorul la 270 de grade. Adaugă gnocchi negătiți și amestecă bine cu sosul. Pune bucăți de mozzarella pe deasupra și dă la cuptor timp de 10 minute. Scoate tigaia din cuptor, adaugă brânzeturi și dă pe funcția de broil 2-3 minute, până brânza s-a topit.

Decorează cu pătrinjel proaspăt.

A.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro