REȚETE rapide: Gnocchi la cuptor, cu cârnați și bacon
Publicat pe 25.06.2019 la 09:42 Actualizat pe 25.06.2019 la 09:50
Cu sos proaspăt și bogat, mozzarella care se topește în gură și gustul inedit de gnocchi, această rețetă, gata într-un singur vas, este completă și ideală de servit la prânz sau cină!
Cu sos proaspăt și bogat, mozzarella care se topește în gură și gustul inedit de gnocchi, această rețetă, gata într-un singur vas, este completă și ideală de servit la prânz sau cină!
Ingrediente:
3 felii bacon, tăiate gros
225 g cârnat italian
1/2 ceașcă roșii cherii, tăiate în sferturi
2 căței usturoi, tocați mărunt
1/2 linguriță ardei roșu uscat
1 borcan sos de roșii
1 linguriță zahăr
sare și piper
500 g gnocchi
110 g mozzarella proaspătă
225 g amestec de brânzeturi
pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare, gătește baconul, timp de 7-8 minute. Adaugă roșiile, sarea și piperul și gătește până se înmoaie, în jur de 3 minute.
Adaugă cârnatul, gătește până se face maroniu, apoi adaugă usturoiul și restul de ingrediente. Mai gătește încă 1-2 minute.
Toarnă sosul de roșu și adaugă zahărul. Adaugă restul de ingrediente și combină bine. Pornește cuptorul la 270 de grade. Adaugă gnocchi negătiți și amestecă bine cu sosul. Pune bucăți de mozzarella pe deasupra și dă la cuptor timp de 10 minute. Scoate tigaia din cuptor, adaugă brânzeturi și dă pe funcția de broil 2-3 minute, până brânza s-a topit.
Decorează cu pătrinjel proaspăt.
A.P.